Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

DVD Recension The Lone Ranger GG- (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

The Lone Ranger 1

 

Produktionsår 2013
Betyg GG-
Namn The Lone Ranger
Genre Western/komedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Johnny Depp, Armie Hammer och Tom Wilkinson
Regissör Gore Verbinski
Längd 2h 15min

Ytterligare en tolkning om hur advokaten John Reid blir den maskerade brottsbekämparen The Lone Ranger. Vid sin sida har han indiankrigaren Tonto.
Den här filmen kändes bara helt fel.

Det har gjorts både serier, filmatiseringar och radioprogram om ”The Lone Ranger” och nu har då turen kommit till Disney & co. att producera sin tolkning.
Filmen är regisserad av Gore Verbinski som regisserat de tre första ”Pirates of the Caribbean” filmerna.

Den här filmen började helt ok, lite kameraåkningar över 1930 talets San Fransisco som var smakfullt utförda och det kändes som att hela produktionen var gedigen och påkostad.
Filmen skildras genom ett barns ögon som får höra historien berättad för sig av en gammal indian och även detta kändes lite kreativt.
Men efter ungefär 20 min tappar filmen mig helt…

Många tycker nog att ”The Lone Ranger” är en film med ”glimten i ögat” och jag förstår resonemanget, även om jag inte själv håller med.
För mig så kändes det som att man inte riktigt bestämt sig för vilken åldersgrupp man ville rikta sig till. Om man var så pass ung att man tyckte att de lite barnsliga och något överspelade kommentarerna sinsemellan Tonto/Johnny Depp och John Reid/Armie Hammer var roliga så var man på tok för liten för att bry sig om all bakgrundshistoria om vilka John Reid och Tonto var och var de kom ifrån.
Men om man däremot gillade bakgrundshistorien och den tunna, men ändå röda tråden som filmen innehöll så var man lite för gammal för att uppskatta det lite barnsliga och överspelade upplägget på filmen.
När det gäller skådespeleriet så kändes det lite som att Johnny Depp körde sin Jack Sparrow-karaktär fast i andra kläder och detta har vi ju liksom sett ett par gånger vid det här laget…

Det som för mig räddade filmen från en etta var att det ändå fanns en lite djupare handling inbäddad i de många lagren av buskishumor som dominerade filmen.
Jag vet inte, men om en film är 2h 15min så måste den vara bättre än så här för att jag ska tycka att den är ok.

Vad tyckte ni om filmen?

The Lone Ranger 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *