Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

DVD Recension Hours GGG- (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Hours 2

 

Produktionsår 2013
Betyg GGG-
Namn Hours
Genre Thriller/Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Paul Walker och Genesis Rodriguez
Regissör Eric Heisserer
Längd 1h 35min

Nolan och hans fru Abigail befinner sig på förlossningsakuten. Ögonblicket som borde vara det lyckligaste i deras liv, förvandlas till en ren mardröm när Abigail dör under förlossningen och Nolan står ensam kvar med deras förtidigt födda dotter. Situationen utvecklas till en katastrof när orkanen Katrina drar in och förvandlar sjukhuset till en livsfarlig plats . Förtvivlad gör Nolan allt han kan för att hålla sig själv och sin dotter vid liv.
En av Paul Walkers sista filmer… den får godkänt.

Det här är en utav Paul Walkers sista färdigproducerade filmer. Enligt vissa källor på internet kommer två till under nästa år, men vi får väl se hur det blir med den saken.

Jag har alltid gillat filmer med Paul Walker, även om ”Fast & Furious” filmerna kanske inte är mina direkta favoriter. Jag fastnade för P.W när jag jobbade utomlands och köpte ”Into the Blue”, en underhållande B-äventyrsfilm. Jag arbetade just på på Kreta, och drömde kanske om att hitta en liknande skatt i vattnet utanför Caldera Beach :). En annan film med P.W värd att nämnas är ”Eight Below”, en söt film producerad av Disney, baserad på en sann historia.
Även om vissa filmer med P.W i huvudrollen som sagt är lite ”B”,  tycker jag att hans skådespeleri och utstrålning ofta kompenserar upp för filmernas brister, och det var med stort intresse jag följde hans karriär.

”Hours” var ok. Den påminde mig till viss del om andra filmer av typen ”isolerad människa tvingas hitta ett sätt att överleva”, som exempelvis ”127 Hours” och ”Buried”.
Att karaktären i ”Hours” blir isolerad på en plats som annars brukar vara full med folk var dock kul, och skiljde filmen från med de två andra ovan nämnda filmerna.
Handlingen höll mig intresserad hela filmen igenom, men tyvärr så saknade den ett riktigt djup. Vissa delar kändes förutsägbara och ett par logiska moment upplevdes lite ”njae…”.

  • Var den här filmen det bästa jag sett: Nej
  • Var den underhållande: Ja
  • Var Paul Walkers karaktär i den här filmen roligare än karaktären ”Brian O’Conner” från ”Fast & Furious”: JA!

Det är med dessa tre punkter jag väljer att summera den här filmen. Något av en B-känsla, men Paul Walker var bra och rollkaraktären kommer jag att komma ihåg långt efter att ”Brian O’Conner” har bleknat bort i mitt huvud. Och det är bra, för det är på det här sättet jag vill minnas Paul Walker.

Hours 3

2 svar

  1. Fin recension Gunnar! Ska nog ta och se den här så småningom. Minns också Eight Below som en rätt söt film, dock väldigt längesedan jag såg den. Lite samma med Into the Blue, minns inte så mycket, men har för mig att den var helt okej som fredagsunderhållning. Saknar Paul Walker i alla fall och detta verkar ju vara en hyfsad avslutning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *