De Sämsta Filmerna 2013!

Som sig bör så kommer här en lista med årets sämsta filmer, eller de största besvikelserna…? Även här har jag bara tagit med filmer som släpptes under 2013. Det som vart intressant när jag skulle göra den här listan var att jag insåg att filmer som även visade sig vara stora besvikelser platsade på listan tillsammans med de riktiga bottennappen.

Jag kommer länka de kompletta recensionerna till varje film.
Nåja, nu kör vi!

På sjätte plats:
”Numbers” (recension kanske kommer snart)
Den här filmen var bara tråkig och meningslös, om ni orkar kolla på youtubeklippet så läser jag där upp beskrivningen från DVD fodralets baksida och redan där borde jag insett vad det var för typ av film…

På femte plats:
Only God Forgives” En film med duktiga skådisar och en kompetent regissör…
Trots detta så faller den här filmen platt och detta är en sådan film som jag blev väldigt besviken på då mina förväntningar var skyhöga.
Antingen så var fotot i blått, orange eller rött. Manuset var under all kritik och som helhet var filmen riktigt osammanhängande.

På fjärde plats:
Ytterligare en film där man försöker blanda tonårskärlek med fantasy…
I vissa filmer blir det bra och ibland inte. I ”Mortal Instruments” så fungerade det inte alls. Man försökte blanda ett triangeldrama med varulvar, demoner, vampyrer, en invecklad släkthistoria typ: ”Luke I am your father” och det blev alldeles för mycket och var alldeles för dåligt genomfört.

På tredje plats:
Insidious Chapter 2” Det var en period när jag gick på ett par skräckfilmer i rad under biosommaren 2013. De flesta skräckisarna jag såg var ok men ”Insidious Chapter 2” var under all kritik!
Allt var riktigt överspelat, översminkat och överarbetat. Handlingen var så osammanhängande och så stulen från ett gäng olika filmer och sminkningen hörde hemma på scener som t.e.x Gröna Lunds spökhus, nej den här filmen var inte bra.

På andra plats:
Vi tar och gör en film där Vita Huset tas över av terrorister och där det är upp till en man att ställa allt till rätta! Det blir väl som ”Die Hard 2013”???
Nej inte riktigt, om man saknar manus, väljer fel skådespelare och inte har någon skurk som man tror på då blir det ”Olympus Has Fallen”. Efter den andra flaggviftarscenen och den tredje gången repliken ”God bless America” upprepades ”zoonade” jag ut för att inte komma återvända…

På första plats:
Ok… i den här filmen var det inte så mycket bristen i själva filmen som gjorde mig upprörd. Skådespeleriet var ok och regin var ok.
problemet var att man aldrig skulle gjort den här filmen över huvudtaget.
I min topplista 2013 så var 4 av 6 filmer och här i ”bottenlistan” så är filmen på första platsen också baserad på en verklig händelse.
Pain & Gain”…
Som sagt så kommer jag länka till de kompletta recensionerna till filmerna i den här listan, men om jag bara kort ska försöka motivera varför ”Pain & Gain” hamnade på förstaplatsen så var det för att: Om man väljer att göra en film om de här personerna som faktiskt finns på riktigt så tycker jag att det är totalt oacceptabelt och fel att göra filmen på det här sättet!
Jag kan inte skriva så mycket mer utan att avslöja något utan ni får se filmen själva och berätta vad ni anser är rätt och fel.

Detta var min ”Bottenlista” 2013 och jag är ruggigt nyfiken på att höra vilka filmer som ni tyckte minst om under filmåret 2013?

4 svar

 1. Håller oftast med dig på ett ungefär men nu måste jag säga emot. Only god forgives kan ju inte tillhöra bottenskrapet av filmer från 2013. Tycket personligen att man långsamt sögs in i en drömsk något obehaglig känsla av vedergällning och upprättelse. Filmer med liknande drag enligt mig är The tree of life och till viss del mellancholia, drive och killer joe. Det finns ett kryddmått av david lynch i det hela.

  1. Hej Ville! Det här är ju jättekul och jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här men jag ska försöka hålla det kort 🙂
   Anledningen till att Only God Forgives hamnade på listan var att jag blev så enormt besviken på filmen. Jag älskar Drive och jag tycker också att Killer Joe är bra, men Only God Forgives var inte alls i samma liga och jag vet inte varför men jag blev lite provocerad av att det gick så långsamt och att allt var så kryptiskt.
   Mellancholia måste jag se snart. Däremot så hade jag väldigt höga förväntningar på Tree of Life. De promotade ju filmen som att det var Bra Pitts bästa prestation på länge som konservativ och sträng familjefar, men den var också alldeles för flummig för mig. Det är faktiskt den första filmen som jag inte sett klart för att jag inte orkat 🙂

   Men det känns också som att vi ofta har lite samma smak och då är det ju extra kul när det blir lite diskussion 🙂

 2. Riktigt trevlig lista att lyssna på, Gunnar! 🙂 Har bara sett Only God Forgives och Pain & Gain från din lista. Håller inte med om Only God Forgives då jag faktiskt tyckte om den (tror jag är en av de få, iaf i min vänskapskrets). Pain & Gain håller jag däremot med om fullständigt. En av de sämre filmerna från 2013 helt klart! Det är för mycket ”dudebro”-mentalitet i den filmen med kvinnliga karaktärer som objekt och som du säger ingen sympati överhuvudtaget!

  1. Hej! Stort tack för de fina orden 🙂
   Det är ganska många som har hört av sig och sagt at de inte håller med om Only God Forgives 🙂 men det är ju det som är det underbara: att man tycker olika och kan prata om det.
   Däremot känns det som att mer eller mindre alla är överens om att ”Pain & Gain” inte är så bra, ha ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *