Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Philomena GGGG+ (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Philomena 2

Produktionsår 2013
Betyg GGGG+
Namn Philomena
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Judi Dench, Steve Coogan och Sophie Kennedy Clark
Regissör Steven Frears
Längd 1h 35min

Filmen är baserad på en sann historia.
Philomena födde i ung ålder ett barn, som togs ifrån henne strax efter födseln. Efter årtionden av undran och saknad, tar så till slut Philomena mod till sig och bestämmer sig för att försöka leta reda på sitt barn.
Martin Sixsmith är en journalist som av en ren tillfällighet snubblar över Philomenas historia och bestämmer sig för att hjälpa till.

Det här var riktigt nära en femma…

Handlingen är beskriven ovan och det finns inte så mycket mer att tillägga, så vi går på godsakerna direkt 🙂
Den här filmen var väldigt bra. Jag fastnade direkt för både historien, skådespeleriet och dialogen. De olika känslorna avlöser varandra och filmens stämning växlar dynamiskt mellan tung drama och mer humoristiska inslag.
Att filmen är baserad på en sann historia gjorde ju heller inget…;) och jag upplevde känslan i filmen som väldigt äkta och realistisk. Ibland kan ju filmer med det här temat kännas som att de är inlindade i någonting lite sentimentalt och sliskigt, men i Philomena kändes allting som sagt väldigt genuint.

Som jag nämnde ovan är den ganska tunga historien även fylld med mer lättsamma scener, som får handlingen att flyta på på ett mycket angenämt sätt. Till stor del beror det goda resultatet på den utmärkta kemin mellan Judi Dench och Steve Coogan. Båda är helt lysande skådespelare och deras karaktärer känns verkligen som ett par riktiga personer som går igenom detta drama tillsammans. Även Sophie Kennedy Clark som spelar Philomena som ung, gör det helt lysande.

Det finns egentligen inget att anmärka på. Dock så kände jag när jag gick ut från salongen att jag ville se mer av Philomena, denna charmiga gamla dam. Och det är just den känslan av att vilja ha mer som drar ner betyget till en mycket stark fyra. Kanske hade man kunnat fylla ut filmen mer och göra den något längre.

Den senaste filmen jag såg som är regisserad av Steven Frears, var ”Slumpens hjälte”, men nu måste jag verkligen få ”ändan ur” och även se ”The Queen”. Jag tror att den kan vara riktigt bra …=)

Philomena 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *