DVD Recension The English Teacher GGG- (inkl video)

TET_DAY_20__7696.NEF

 

Produktionsår 2013
Betyg GGG-
Namn The English Teacher
Genre Romantisk Dramakomedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Julianne Moore, Michael Angarano och Greg Kinnear.
Regissör Craig Zisk
Längd 1h 30min

Engelskalärarinnan Linda Sinclair lever ett tryggt och minst sagt strukturerat liv, i staden där hon jobbar. Allt vänds dock upp och ner när en av hennes gamla elever återvänder hem efter att ha misslyckats som manusförfattare i New York.
De bestämmer sig för att tillsammans sätta upp en pjäs som han har skrivit, på skolan där Linda arbetar. Ett beslut som komplicerar tillvaron för dem båda…
Man inser ganska direkt vad det här är för typ av film och hur den troligen kommer att sluta. Men ändå var den ganska söt på nått vis…:)

Som sagt, efter bara någon minut så förstår man exakt vad det här kommer vara för typ av film. En romantisk komedi precis med alla obligatoriska ingredienser.
Det som däremot får den här filmen att sticka ut en aning om jag jämför med andra liknande filmer, är ett skådespeleri som var bättre än jag förväntat mig.
Det känns även som att man faktiskt har lagt ner lite tid och energi på att skriva ett något sånär bra  och naturligt manus. Visst, det händer saker i filmen som är ganska orealistiska, men om dessa saker verkligen skulle inträffa, så känns det som att dialogen i filmen överensstämmer med hur man själv skulle sagt och gjort.

Tack vare dessa två punkter håller sig filmen flytande och får ett svagt godkänt. Och då jag sällan blir helt lyrisk över romantiska komedier, betyder det betyget nog att ”The English Teacher” är en helt ok film, om man är sugen på den här genren 🙂TET_DAY_21_8913.NEF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *