Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

DVD Recension The Purge GG- (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

The Purge 1

 

Produktionsår 2013
Betyg GG-
Namn The Purge
Genre Action/Thriller
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Ethan Hawke, Lena Headey och Rhys Wakefield
Regissör James DeMonaco
Längd 1h 23min

Brottsligheten är mer eller mindre nere på noll i USA och alla lever i symbios med varandra.
Anledningen till detta är att man en gång per år har en 12 timmars lucka där allt är tillåtet, alla får göra precis vad de vill för att ”mätta sina behov”. Detta kallas för The Purge…
Under de här 12 timmarna får vi följa en överklassfamilj som lever tryggt i sitt hus bakom alarm och ståldörrar.
Allt förändras dock snabbt när de, för en sekund tappar koncentrationen.
Som så många andra gånger börjar det bra för att sluta väldigt mycket sämre…

”The Purge” är James DeMonacos andra regiprojekt. Tidigare har han även regisserat ”Little New York”.

Alltså… först vill jag bara säga att jag gillar skådespelarna/skådespelerskorna som medverkar i den här filmen, Ethan Hawke och Lena Headey är ju riktigt bra skådisar.
Sen så gillar jag även temat i ”The Purge” det här att man får göra vad man vill i 12 timmar och huruvida det skulle förändra brottstatistiken är väldigt intressant. Sen om det är rätt eller fel är en intressant förlängning av den diskussionen.

Det som gjorde att filmen inte nådde ens i närheten av mina förväntningar var för det första att den inte kändes så genomtänkt. Vi leker med tanken att man faktiskt nu har infört ett sånt här 12 timmarspass där allt är tillåtet, om jag sätter mig in i det så känns det sen när jag ser på filmen som att karaktärerna reagerade väldigt inkonsekvent. Tyvärr så är det ett val i början av filmen där jag tvivlade väldigt mycket på det beslutet som togs och efter detta var det svårt att ta filmen och dess händelseförlopp på allvar.

Även skådespeleriet ballade ur, det började jättebra men ju längre filmen gick, ju sämre blev det. Egentligen så var det inte huvudrollsinnehavarnas fel utan det var snarare vissa biroller som spelade över å det grövsta.

Detta var så synd då filmens ide är väldigt intressant, men tyvärr så blev ”The Purge” i slutändan en stadig besvikelse.The Purge 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *