DVD Recension The Heat GG+ (inkl video)

The Heat 2

Produktionsår 2013
Betyg GG+
Namn The Heat
Genre Actionkomedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Sandra Bullock, Melissa McCarthy och Marion Wayans
Regissör Paul Feig
Längd 1h 45min

Ashburn är en illa omtyckt FBI agent, men till allas förtret så är hon bättre på sitt jobb än de flesta andra agenterna i distriktet. I jakt på en befordran går hon en dag med på att försöka få fast en hänsynslös knarklangare, och i och med detta får hon även en ny partner på halsen; en polis som gör allt på sitt eget vis…
En ”Buddy-Cop”-Movie efter samma gamla mönster vi sett så många gånger tidigare, men filmen innehåller vissa ljuspunkter.

När jag såg den här trailern så kändes det som att ”The Heat” inte skulle bli någon hit, och det var den inte heller… inte någon riktig i alla fall.
Det är en actionkomedi som följer alla givna regler för genren. Handlingen och skämten är ganska förutsägbara och filmen är stundtals lite larvig, som den här typen av film lätt kan bli.

MEN! den innehåller ändå vissa ljusglimtar (eller mindre bäcksvarta ögonblick). Till exempel så tycker jag att det är roligt att man väljer att göra en polisfilm med två kvinnor i huvudrollerna. För bara några månader sedan var jag och såg ”2 Guns” med Denzel Washington och Mark Wahlberg, en EXAKT likadan film som denna, fast med det klassiska utgångsläget där två manliga poliser ska jobba i team och långsamt överbygga sina olikheter och bli polare. Jag kan inte komma på när/om detta gjorts med två kvinnliga poliser/FBI-agenter i centrum förut…?
Det känns i alla fall fräscht och kul och även om det som sagt är riktigt låg nivå på skämten, så känns de ändå skrivna ur ett kvinnligt samhällsperspektiv, vilket jag också gillar.

I den här typen av film så brukar ju skådespeleriet vara rätt träigt, och det är det tyvärr i den här filmen med. Men ibland stannar manuset upp från allt hysteriskt och ytligt, och låter skådespelartalangen från både Sandra Bullock och Melissa McCarthy skina igenom!

Jag har en dubbel känsla för filmen.. Den var inte bra egentligen, utan kändes ”lite sådär”… Men trots det så fick jag ändå känslan av att de försökt göra något lite annorlunda, och när jag stängde av filmen så hade jag ett litet, men ändå tydligt leende på läpparna 🙂 The Heat 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *