Recension The Secret Life of Walter Mitty GGG+ (inkl video)

Walter Mitty 2

Produktionsår 2013
Betyg GGG+
Namn The Secret Life of Walter Mitty
Genre Drama/Komedi
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Ben Stiller, Kristen Wiig och Adam Scott
Regissör Ben Stiller
Längd 1h 50min

Walter Mitty lever ett anonymt och lite tråkigt liv.
Han jobbar på negativavdelningen på tidningen LIFE och har där ansvaret för alla de negativ som någonsin skickats in till redaktionen. I 16 år har Walter Mitty jobbat där och att han skulle behöva lite förnyelse i sitt liv är en underdrift. När Walter Mitty ger sig ut på äventyr så är det i sinnet. För att krydda sitt monotona liv så dagdrömmer han sig bort till de mest häpnadsväckande av situationer.
Allt detta förändras en dag när ett negativ försvinner och det är inte vilket negativ som helst, utan det är: negativet till den absolut sista tidningen som LIFE ska producera! Detta tvingar Walter Mitty att ge sig ut på en resa, som får det verkliga livet att mer börja likna drömvärlden!

En rätt enkel film, levererad i en ganska snygg förpackning.


”The Secret Life of Walter Mitty” är från början en novell som skrevs i slutet av 30-talet. på 40-talet gjordes en film med samma namn, men sen dröjde det alltså drygt 60 år innan en ny version nådde biograferna.
Av det jag läst på bioaffischerna så jämförs tydligen ”The Secret Life of Walter Mitty” med ”Forest Gump” och det är väl att ta i lite väl mycket kanske. Om det är någon 2013-film som är lik Forest Gump så tycker jag att det är ”The Butler”… men strunt i det nu, det var inte det filmen vi skulle prata om 🙂

”The Secret Life of Walter Mitty” är regisserad av huvudrollsinnehavaren själv: Ben Stiller och han har tidigare regisserat filmer som t.e.x ”Tropic Thunder” och ”Cable Guy”.

Jag skulle säga att det här är en rolig feelgood-film i snygg förpackning, med en del små dolda reklambudskap -om ”The Internship” är en mindre bra reklamfilm för google så skulle jag vilja säga att det här är en lite bättre reklamfilm för tidningen LIFE, men det kanske bara är jag som tycker det:). Handlingen är lite överraskande och fin, även om den  inte är riktigt så mångdimensionell och smart som den i ”Forest Gump”.

Den stora behållningarna för mig är ändå Ben Stillers återhållsamma rolltolkning. Det är så skönt att se honom i en roll där han inte flippar ur och blir sådär hysteriskt som han ofta blir. Fast lite utlopp för den sidan får han genom karaktärens ”dagdrömmar”, men det är ju fantasier så det känns helt ok.

The Secret Life of Walter Mitty är inget mästerverk, men den är underhållande och som sagt inte helt osmart eller oengagerade.DF-11070-Edit - Ben Stiller in THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *