DVD Recension The Proposal G+

The Proposal

Produktionsår 2009
Betyg G+
Namn The Proposal
Genre Romantisk Dramakomedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Sandra Bullock, Ryan Reynolds och Malin Åkerman
Regissör Anne Fletcher
Längd 1h 43min

Margaret Tate är en karriärist med ett högt uppsatt jobb i New York,  där hon stormtrivs.
Men dagen då hennes visum går ut kommer allt närmare, och för att inte riskera att bli utvisad, kommer hon på den geniala iden att tvinga sin assistent Andrew Paxton att gifta sig med henne. Andrew är betydligt yngre än Margaret och i början på sin karriär, och fast deras värderingar skiljer sig vida åt, övertalas Andrew till att den här kuppen skulle kunna gynna honom också…
Ibland är det svårt att kalla sig ett Sandra Bullock-fan…

Jag hade hört att den här filmen inte skulle vara som ”alla andra filmerna i den här genren”, att den skulle vara ”annorlunda” och ”käck”. Och så gillar jag Sandra Bullock (inte bara efter att ha sett ”Gravity”), så ”The Proposal” var ett självklart val när det var rea på den lokala DVDbutiken, trots att min magkänsla sa mig att det kanske inte skulle bli något mästerverk…

Ganska direkt så insåg jag att den här filmen var precis som jag befarade att den skulle vara. Även om jag inte förväntade mig en banbrytande rulle, hade ändå hoppats på ett par skrattsalvor eller något oväntat klipp.
Skådespeleriet var ganska träigt och det var ingen direkt ”connection” mellan karaktärerna.
Men det som störde mig mest, och som tyvärr gäller många filmer i samma genre, är att ingen av karaktärerna framstår som riktig, verklig eller trovärdig. Alla spelar över på ett sätt som gör att det känns mer som någon form av buskis-teater, eller dylikt. Detta gäller alla karaktärer i filmen, men framför allt Sandra Bullocks karaktär. Skulle hon sluta vara så speedad i alla scener, och istället behålla det tempo som hon har i de få scenerna där hon ”ska släppa fasaden och komma till insikt”, så skulle allt bli så mycket mer angenämt att titta på.

Alla skådisar i filmen är egentligen duktiga och filmens idé är rolig. Det skulle verkligen ha kunnat bli en romantisk bra feelgoodfilm, men tyvärr så valde man att göra en ganska ytlig och tramsig film. Synd.
Ibland är det verkligen svårt att gilla Sandra Bullock, varför ska hon nödvändigtvis göra den här typen av filmer?The Proposal 3

3 svar

  1. Vill minnas att jag såg något avsnitt av Family Guy där det förklarades kort att filmen handlade om ett par som var dåligt matchade för varandra. ”And that’s it”. 🙂

    1. Hahaha! ja det låter som en bra beskrivning 🙂 Sen var det ju inte så välgjort heller. Jag menar man kan ju räkna ut att det här inte skulle vara den djupaste filmen i stan, men den skulle ändå kunnat bli så mycket bättre 🙂
      Har du sett den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *