DVD Recension Monica Z GGG+ (inkl video)

Monica Z 2

Produktionsår 2013
Betyg GGG+
Namn Monica Z
Genre Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Edda Magnason, Kjell Bergqvist och Sverrir Gudnason.
Regissör Per Fly
Längd 1h 50min

Monica Zetterlund är en ung tjej som bor i Hagfors tillsammans med sin lilla dotter. Monica har två mål i livet; att lämna Hagfors och att kunna livnära sig som jazzsångerska…
Ytterligare en svensk film som kändes som en riktig produktion!

Först vill jag bara säga att jag, på grund av min okunskap när det gäller Monica Zetterlund, inte tänker gå in på i vilken grad filmen följde den verkliga historien. Jag vet att ibland har en tendens att göra detta, men i det här fallet skulle det bara kännas pinsamt :)!

På grund av min skepsis mot svensk film, var det inte helt oväntat att jag inte kände regissören till den här filmen: Per Fly. Och de enda skådespelarna jag kände igen i rollistan var Kjell Bergqvist och David Hellenius.
Men precis som efter ”Mig äger ingen”, fick jag efter ”Monica Z” ta sked i vacker hand och erkänna att det var mycket i den här filmen som var riktigt bra!
De flesta huvudrollsinnehavarna gjorde ett bra jobb. Speciellt Edda Magnason och Kjell Bergqvist var lysande genom hela filmen. Även fotot och regin var bra. Det märktes verkligen att den här filmen var väl genomarbetad och påkostad. Den kändes liksom ”dyr”. Många skådespelare var verkligen lika sina verkliga karaktärer till utseendet, och miljöerna drog publiken med sig tillbaka till ett Stockholm fyllt av mystik och kulturskatter.

Det som jag dock inte gillade med den här filmen, var det som tyvärr ofta får svenska filmer att falla: manuset… Jag vet inte vad det är, men ibland så känns det som att manusförfattarna inte VILL få replikerna att låta naturliga…  Jag kan störa ihjäl mig på detta.

Så, en bra svensk film som faller på några få, mindre bra dialogsekvenser…Monica Z 3

2 svar

  1. Nu blir jag så nyfiken. Vilken replik är det du tänker på?
    Kram Sanna.

    1. Hahaha! det är ett par som jag inte kan avslöja för det är i ganska kritiska lägen i filmen 🙂 Och det var inte så illa som det ”brukar” vara, men det fanns där tyvärr…:) kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *