DVD Recension Song for Marion GG+

Song for Marion 3

Produktionsår 2012
Betyg GG+
Namn Song for Marion
Genre Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Terence Stamp, Gemma Arterton och Vanessa Redgrave
Regissör Paul Andrew Williams
Längd 1h 30min

Arthur är en sur gammal gubbe som inte har lust med någonting. Det enda han bryr sig om är Marion, hans fru som genomgått en tuff cancerbehandling. Arthur gör allt för att Marion inte ska ta skada på något sätt medan Marion anser att Arthur är överbeskyddande och tramsig. Speciellt tramsig tycker hon att han är när han inte vill att hon ska gå på den lokala pensionärskören som är en av anledningarna till att Marion går upp på mornarna. Mellan tuffa cancerbesked och mardrömslika beslut tvingas Arthur till slut att gå med i pensionärskören.
Detta bygger broar till hans familj och nya vänner på ett sätt som han inte trodde var möjligt.
Det verkar lovande när man läser synopsisen men tyvärr så var inte ”Song for Marion” så bra som jag hoppats.Trailern till den här filmen visades lite då och då på biograferna men jag kom mig aldrig för att gå på den. Nu däremot när mörkret och kylan biter sig fast så finns det inget bättre än att se på en bra dramafilm 🙂

Jag blev attraherad av handlingen i den här filmen. Dels för att det handlade om äldre människor och lite om hur man ser på livet när man blir äldre och hur man lever med sina beslut. Bra som Dåliga.

Tyvärr så var den här filmen lite för förutsägbar och klyschig för att jag skulle köpa den som helhet.
Dessutom så kändes det som att skådisarna som är väldigt begåvade och oftast riktigt bra överdrev karaktärerna lite för mycket, det blev nästan karikatyrer av karaktärerna de skulle spela.
Sen som jag nämnde ovan så var det inte mycket som lämnades åt fantasin och det känns viktigt att återigen poängtera att filmen var rätt förutsägbar.

Trots detta så får filmen nästan godkänt för att det var trots allt en fin historia och vissa scener stack faktiskt ut och berörde mig bland allt det förutsägbara.Song for Marion 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *