DVD Recension Promised Land GGGG

Promised Land 2

Produktionsår 2012
Betyg GGGG
Namn Promised Land
Genre Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Matt Damon, John Krasinski och Frances McDormand
Regissör Gus Van Sant
Längd 1h 41min

Steve Butler är en hänsynslös säljare som jobbar för företaget Global. Global köper upp mark för att utvinna naturgas. De har mycket pengar och skyr inga medel.
För Steve Butler går allt som på räls och han klättrar snabbt i karriärsstegen.
Allting vänds hastigt upp och ner när han antar sig ett uppdrag som inte blir som han tänkt sig.
En välspelad film med pigga överraskningar!Det har länge stått på nätet att Matt Damon och regissören Gus Van Sant skulle återförenas i ett nytt projekt. Senast de jobbade tillsammans så berikades vi med ”Good Will Huntng”.
nu var det äntligen dags att se ”Promised Land” deras senaste alster.

”Promised Land” kom igång direkt och jag blev snabbt engagerad och intresserad av karaktärerna i filmen. Samtliga huvudrollsinnehavarna var bra och kemin mellan samtliga skådespelare kändes genuin och äkta. Det som var lite roligt var att vi fick en lite mer privat inblick i de båda säljarnas (Matt Damon och Frances McDormand) liv och vad det var som drev dem i sina karriärer.

”Promised Land” är ett starkt drama med ett par riktiga bonuspoänger som känns riktigt pigga å fräscha. Hela filmen tar även upp frågan om vad som är rätt och fel på ett mer humant och inte så komplicerat vis, och detta gör som sagt att filmen känns äkta.
Däremot så känns det som att filmen är förhållandevis försiktig med att välja sida och att man i denna fråga har valt att använda sig av ganska breda penseldrag.
För mig så spelade detta inte så stor roll, men jag undrar hur filmen skulle ha blivit om man hade vågat ta ut svängarna mer?Promised Land 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *