Recension Inside Llewin Davis GGG+ (inkl video)

Inside Llewyn Davis: teaser trailer - video

Produktionsår 2013
Betyg GGG+
Namn Inside Llewin Davis
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Oscar Isaacs, Carey Mulligan och Justin Timberlake.
Regissör Ethan Coen och Joel Coen.
Längd 1h 40min

Llewin Davis är en sångare som hankar sig fram genom att spela på olika pubar i Greenwich Village, där han bor. I filmen får vi följa honom under en vecka och se hur hans motgångar och framgångar formar honom.
En film i riktig Coen-anda. Vilket både är positivt och negativt.

Att gå in på vilka filmer som Coenbröderna tidigare regisserat känns bara onödigt, istället tänker jag bara påstå att ”Inside Llewin Davis” känns som en ganska typisk ”Coenfilm”. Den är väldigt snygg och välgjord, med oväntade filmsekvenser och bra skådespeleri. Ett stort plus är också att allt som sjungs i filmen är live, det blir ju så mycket bättre jämfört med när skådisarna står och mimar till studio-inspelad sång!

Även om alla skådisarna som sagt gör ett bra jobb, så måste jag lyfta fram Justin Timberlake. Är han sångare, dansare eller skådis??!! Vissa människor är ju så otroligt multitalangfulla att man blir lite galen 😉
Att Oscar Isaacs (som spelar huvudrollen Llewin) kan sjunga fick vi höra prov på redan i filmen ”10 Years”, men här i ”Inside Llewin Davis” får han verkligen visa upp sin musikaliska sida. Man har lagt mycket fokus på de musikaliska sekvenserna i filmerna, många innehåller hela sånger och det tycker jag är bra när man gör en film som handlar om en musiker. Det gör att man verkligen får tid att känna med karaktären, trots att han kanske är lite påfrestande ibland 🙂

Filmens problem för mig är att den inte riktigt lyfter. Början är bra men sedan så håller den en ganska jämn nivå hela vägen. Jag har förstått att det var ett medvetet val från regissörernas sida, men jag hade velat ha lite mer dynamik i filmen.

Inside 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *