DVD Recension Blue Jasmine GG (inkl video)

Cate Blanchett in Woody Allen's Blue Jasmine

Produktionsår 2013
Betyg GG
Namn Blue Jasmine
Genre Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Kate Blanchett, Alec Baldwin och Sally Hawkins
Regissör Woody Allen
Längd 1h 30min

Jasmine bor i New York och lever lyxliv tillsammans med sin man Hal. Allt får dock ett abrupt slut när Hal åker in i fängelse för allvarliga ekonomiska brott.
Jasmine tvingas flytta in till sin adoptivsyster Ginger som bor i San Francisco. Kulturkrocken är total och det blir inte bättre av Jasmines alkoholproblem…
Här var skådespelarprestationerna bättre än filmen i sig.”Blue Jasmine” var en av de bio-sommar-filmerna som jag inte hann se på bio, så nu när den kom ut på DVD var den bara ett måste.

Den senaste filmen jag såg, regisserad av Woody Allen, var ”To Rome with Love” och jag gillade inte riktigt den. Jag har faktiskt inte sett så många av Woody Allens filmer när jag tänker efter, och tyvärr så gör inte Blue Jasmine att jag får nån större lust att jaga rätt på fler heller…

I ”Blue Jasmine” är skådespeleriet fantastiskt, från alla håll och kanter. Alec Baldwin gör en briljant tolkning av en sliskig affärssnubbe och Sally Hawkins möter Kate Blanchetts karaktär klockrent. Men Kate’s karaktär Jasmine är väldigt svår för mig att tycka om eller förstå, och eftersom det är den personen man ska följa genom filmen och ”heja på”, blir det svårt för mig att riktigt sugas med i handlingen. Handlingen i sig är annars ok. Varken jättebra eller jättedålig. Men slutet i filmen får mig att stänga av tv:n med en frustrerad och konfunderad känsla. Det känns som om jag missat något eller inte förstått nån viktig detalj… I vilket fall som helst känner jag att jag inte vill se den igen.

Synd på så bra skådespeleri. Skriv om slutet!!!Blue Jasmine 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *