Recension Lego the Movie GGGG+ (inkl video)

Lego 2

Produktionsår 2014
Betyg GGGG+
Namn Lego the Movie
Genre Animerat/familjefilm
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Elisabeth Banks, Chris Pratt och Morgan Freeman.
Regissör Phil Lord och Christopher Miller
Längd 1h 39min

Emmet Brickowoski lever ett helt vanligt liv som byggnadsarbetare. Allt går sin gilla gång och världen styrs med hjälp av tryckta manualer och skrivna instruktioner som alla gladeligen accepterar. Men detta förändras när Emmet får reda på att han, enligt den uråldriga profetian, är den utvalde att stoppa ondskan och rädda världen!
Everything is awesome!!! Everything is cool when you´re part of…. låten och filmen sätter sig verkligen 🙂

Regissörerna till ”Det regnar köttbullar” fick det stora uppdraget att regissera ”Lego the Movie” och jag ska erkänna att mina förväntningar var riktigt låga. I och med att filmen bygger på ett gäng plattformsspel, som i sin tur bygger på den klassiska leksaken Lego så kändes det bara som att filmen var dömd att misslyckas.
När jag senare läste ett par recensioner där recensenterna var förvånansvärt positiva så började jag så smått gå från ”den här filmen måste jag se för att den verkar så dålig” till ”ok…upp till bevis nu!”
Och efter att ha sett den jag kan inte annat än att böja mig och erkänna att den var kanonbra!

Man driver för det första med helt rätt saker i filmen, t.ex. om hur konsumenterna betalar överpris på nästan allt de köper och hur synen på TV-kulturen har utvecklats och formats, och man gör det dessutom på ett sånt sätt att både vuxna och barn kan skratta och ha roligt när de ser på filmen. Ibland så frågar jag mig nästan om filmen kanske är roligast för vuxna.. men, nä den är nog ändå roligare för barn :).

Självklart får vi även träffa karaktärer ur deras populära spel och även dom introduceras med en stor dos av glimt i ögat.
Man har tänkt på nästan allt och det märks speciellt i slutet, som knyts ihop på ett sätt som bevisar att man verkligen lagt ner tankeverksamhet och omsorg när den här filmen skrevs.

Det som drar ner betyget till en stark fyra (!) är att den i mitten tappar lite i sin handling och hamnar en aning i ”Lego-produktplacering-frosseri”, men utöver detta så är filmen en riktig hit! Och på tal om hit så är det samma dragningskraft mellan ”Everything is Awesome” och min hjärna, som mellan mig och min första legobit för många år sedan!LEGO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *