Recension American Hustle GGGG (inkl video)

Christian Bale;Amy Adams;Bradley Cooper

Produktionsår 2013
Betyg GGGG
Namn American Hustle
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Christian Bale, Jennifer Lawrence och Bradley Cooper
Regissör David O. Russel
Längd 2h 10min

Irving Rosenfeld (Christian Bale) försörjer sig genom att lura småsparare på deras besparingar. Han är en svindlare som, förutom att lura av familjer deras pengar, även handlar med stulen, falsk konst. När vi träffar honom lever han det goda livet med en tjej som älskar hans/deras jobb och att pengarna på banken bara väller in.
Allting ändras dock när Irving får FBI efter sig, och för att slippa åtal går han med på att samarbeta med dem och hjälpa dem att fånga de riktigt stora, kriminella fiskarna.
En välgjord film med riktigt bra skådespeleri!

Regissören David O.Russel har jobbat med många av de här skådespelarna förut. I ”Silver Linings Playbook” jobbade han bl.a med Bradley Cooper och Jennifer Lawrence, och i ”The Fighter” jobbade han bl.a med Christian Bale och Amy Adams. Jag gillar verkligen de två ovannämnda filmerna och var riktigt laddad inför ”American Hustle”. Att filmen även fick 10 Oscarsnomineringar gjorde inte saken mindre spännande 🙂

Att David O. Russel valde just duktiga skådisar som han jobbat med tidigare, måste ha varit ett smart drag. Skådespeleriet var nämligen väldigt bra och vissa repliker kändes nästan framimproviserade i stunden, så äkta kändes det. Personligen så tyckte jag att Christian Bale stack ut på ett extra positivt vis. Han spelade lite utav en looser med hjärna, men utan pondus. En kombination som jag inte sett Christian Bale gestalta tidigare, men han gjorde det alltså fantastiskt bra.
Även det visuella var bra gjort; hår, kostym och scenografi var allt väldigt uttänkt och det hjälpte till att göra filmen trovärdig.

Historien var också upplagd på precis det sättet som jag gillar: allting börjar med en voice-over och man fick den riktiga ”det-var-en-gång-känslan”.

Det som kändes lite mindre fantastiskt var filmens längd. Man kan visserligen frossa i allt det välgjorda och njuta av skådespeleriet, men personligen så tyckte jag att handlingen stundtals blev lite stillastående. Detta gjorde inte jättemycket, men det drar ner filmens betyg från 4+ till en vanlig 4 :).

Om ni hålla koll på när ”American Hustle” släpps på DVD/Bluray kan ni klicka här så kommer ni till discshop.Christian Bale;Jeremy Renner;Jennifer Lawrence;Elisabeth Rohm

5 svar

 1. Blev väldigt besviken! Tycker den var seg och trist. Hade förväntat mig lite mer spänning och händelse.

  1. Hej Sofia!
   Nej vad synd! jag tyckte att den var bra 🙂
   Men jag är ganska svag för just sådana ”Det-var-en-gång” upplägg 🙂
   Gillar du David O. Russels filmer annars?

   1. Ursäkta det sena svaret Gunnar! Inte sett så mycket filmer med honom tidigare, så ska inte säga att jag har någon erfarenhet av honom som regissör. Tack för en trevlig blogg! Är mycket intresserad av film.

    1. Tack så mycket för de fina orden och va kul att du är gillar film 🙂
     Då måste jag bara tipsa om ”Silver Linings Playbook”/”Du gör mig galen!” och ”The Fighter” 2 filmer som jag tycker som David O. Russel har regisserat som jag tycker är väldigt bra.

     1. Silver linings har jag sett och den gillade jag. Har dock inte sett The fighter så den får jag väl gr en chans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *