DVD Recension R.I.P.D G+ (inkl video)

RIPD2

Produktionsår 2013
Betyg G+
Namn R.I.P.D
Genre Action/Science fiction
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Jeff Bridges, Ryan Reynolds och Mary-Louise Parker
Regissör Robert Schwentke
Längd 1h 30min

Nick är en polis som mördas i tjänsten. Som död polis får han anställning på ”Rest…In…Peace…Department…”, där han och en annan död polis vid namn Roy (från vilda västern),  jagar efter döda skurkar och även försöker få fast mannen som mördade Nick. 
Ja, ni hör själva! Om den här filmen hade producerats 2014 är jag nästan helt säker att jag skulle ha tagit med den på min ”sämst 2014-lista” och det är ett vågat uttalande såhär i början av året…

Ni som gillar film: vad blir ”Ghost” + ”Men in Black 1” + ”Ghostbusters 1”???
Det blir ”R.I.P.D” fast med sämre effekter, sämre skådespeleri och värdelöst manus.
Jag störde mig verkligen genom hela filmen, på att den påminde mig om de ovannämnda filmerna, utan att någon gång vara ens vara hälften så bra. Det finns väl något ordspråk som lyder typ: ”en amatör själ och ett proffs lånar”???
Här var allt stulet… och på ett väldigt osubtilt och uppenbart sätt. Det var som att man tagit stora block ur andra filmer och bara pusslat ihop dem efter varandra, som när man på 80-talet gjorde sina kassettband med ”blandade favoriter”.

Skådespeleriet var heller inte bra från något håll, trots att skådisarna i sig egentligen är duktiga.
Effekterna kändes som någonting hämtat ur ””The League of Extraordinary Gentlemen” från 2003 och handlingen… ja ni läste ju min sammanfattning här ovan, det finns inget mer att tillägga.

Det här blir alltså årets första sågning. Och för att ingen stackare ska lockas att se filmen bara för att den fått lägsta betyg av mig (G), och därmed kanske ”är så dålig att den blir lite cool”, ger jag den även ett ”+”. RIPD3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *