Recension Need for Speed GG- (inkl video)

NFS 2

Produktionsår 2014
Betyg GG-
Namn Need for Speed
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Aaron Paul, Dominic Cooper och Michael Keaton.
Regissör Scott Waugh
Längd 2h 5min

Tobey, en ung racerförare har precis kommit ut ur fängelset. Förutom att bygga upp sin pappas bilverkstad på nytt har han bara ett mål i sikte: Hämnas på mannen som satte honom i fängelset…
Som ”Fast and Furious” fast lite enklare, sämre och billigare…

Jag hade länge sett fram emot den här filmen på grund av en en anledning: att se Aaron Paul (Jessie Pinkman ur Breaking Bad) i en långfilm och jag måste säga att han var helt ok. Det kändes som att han försökte göra något annat än vad han gjorde i succeserien.
Problemet med filmen var allting annat…

Även om Aaron gjorde det han skulle/kunde så var manuset så dåligt att han framstod som dålig.
”Need for Speed” var riktigt förutsägbar, jag vet inte om det beror på de 6 ”Fast and Furious-filmerna” som kommit, ”banat väg” och pikat i just den här genren, men oavsett  så kändes den riktigt trött.

Ett annat problem som filmen led av var att man tryckt in för många racingmoment vilket gjorde att det på det hela taget blev riktigt ointressant. ”Men vadå, det är ju en bilfilm” tänker ni och det stämmer. Men om jag jämför med t.e.x ”Rush” så valde man i den filmen att inte ”frossa” i biljakter vilket höll filmen intressant. (sen kanske den filmen hade mer substans när det gäller handling, regi och ekonomi… men det är en annan femma :))

Nej den här filmen var ingen succé… det var inte Aaron Pauls fel, men den här filmen var inte bra… alls…NFS 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *