DVD Recension Before Midnight GGG- (inkl video)

Before Midninght 2

Produktionsår 2013
Betyg GGG-
Namn Before Midnight
Genre Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Ethan Hawke och Julie Delpy
Regissör Richard Linklater
Längd 1h 45min

I Grekland får vi följa Jessie och Celine och det har gått nästan två decennier sedan deras första möte…
Så mycket mer kan man inte skriva om man inte vill förstöra de andra två filmerna.

Upplägget i den här trilogin är rätt så unikt och på grund av dess unika karaktär så kan jag tyvärr inte gå in så mycket på de föregående filmerna. Däremot om ni vill så kan ni läsa mina recensioner av de tidigare två filmerna här. Det kan vara bra att veta att jag endast recenserar filmer efter att jag sett dem för första gången. Så samtliga recensioner fungerar egentligen som en sammanfattning av mitt första intryck av en film. Om jag med ett par ord ska summera vad jag tyckte om de två första filmerna så tycker jag att::
Before Sunrise 1995: Mycket, mycket bra på alla sätt!
Before Sunset 2004: En massiv besvikelse…

Så jag gick in i den här filmen med ganska ”försiktiga” förväntningar…
”Before Midnight” var helt klart bättre än förväntat. Karaktärernas utveckling kändes äkta och naturlig, och Julie Delpy och Ethan Hawke spelade återigen sina karaktärer på samma säkra och bottnade vis. Det är ingen plot-spoiler att säga att det även i deras liv gått nio år sedan vi såg dem senast i Paris.
Man lyckades även med hjälp av karaktärernas utveckling att dra filmens karaktär åt ett lite annat håll än i de tidigare tvåfilmerna, vilket också kändes kul men samtidigt nödvändigt.

Jag blev som sagt positivt överraskad av den här filmen. Men med det sagt så så vill jag ändå poängtera att det samtidigt kändes som att nyhetens behag lagt sig, och att ”Before Midnight” inte alls spelade på samma unika sträng som de tidigare filmerna gjorde. Detta gjorde att ”Before Midnight” kändes mer ”vanlig” i brist på ett bättre ord.
Men betyget blir ändå ett G, men ett ganska svajigt sådant.Before Midninght 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *