Recension Dallas Buyers Club GGGG (inkl video)

MCDDABU EC006

Produktionsår 2013
Betyg GGGG
Namn Dallas Buyers Club
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Matthew McConaughey, Jennifer Garner och Jared Leto
Regissör Jean Marc Vallée
Längd 1h 50min

Det här är berättelsen om Ron Woodroof från Dallas. Han jobbar som elektriker, men drar även in lite extra pengar på kortspel, vadslagning och tjurridning.
Om folk i hans omgivning skulle beskriva honom med ett ord, skulle det ordet nog bli mansgris eller svin, men det rör inte Ron i ryggen… Han är nöjd med de vänner han har och tycker att livet flyter på bra.
Ända tills han får beskedet att han har HIV och endast 30 dagar kvar att leva…
Han börjar då leta efter kryphål i lagen för att få den hjälp han behöver.
Om man gillar filmer som bygger på sanna historier, med bra skådespeleri, så får man inte missa den här filmen!

Det kändes som att jag hade sett fram emot den här filmen i ett år!
Dels för att trailern sett lovande ut och dels för att jag var grymt sugen på att se Matthew McConaughey i en sån här roll. Nu var det då äntligen dags, och jag blev inte besviken!

Det var många moment som var oerhört välgjorda i den här filmen.
Framför allt så var skådespeleriet i en liga för sig. Förutom Matthew M. gjorde även Jennifer Garner riktigt bra ifrån sig. Hon spelar en ung läkare som verkligen vill göra skillnad och som blir Rons och Rayons (Jareds) läkare efter att de blivit diagnosticerade med HIV. Även Jared Letos rolltolkning var helt fantastisk och för er som gillar musikaler och har sett ”Rent”, så tycker jag att Jared Letos karaktär påminde en hel del om Karaktären ”Angel”.

Nu när jag skriver detta, så känner jag att skådespeleriet kanske var snäppet bättre än själva filmen i sig. Missförstå mig rätt, jag gillade den här filmen väldigt mycket, men det berodde till stor del på att jag fastnade för karaktärerna och deras livsöden. Men jag tycker att filmens utförande kanske kunde lagts upp lite annorlunda. Till exempel så hade jag gärna sett mer scener kring hur relationen mellan Rayon och Ron utvecklades, och så hade det varit intressant att få veta mer om de rättsliga följderna som Rons agerande ledde till. De momenten kändes lite flyktiga och överslätade i filmen.

Nåja… som ni ser så gav jag filmen en stabil fyra, så mina synpunkter ovan är endast ödmjuka önskningar, som jag tror skulle gett filmen det där sista G.et … 🙂EXCLUSIVE: Matthew McConaughey and Jared Leto film scenes together for The Dallas Buyers Club in New Orleans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *