DVD Recension 21 Jump Street GGG-

Themendienst Kino: 21 Jump Street

Produktionsår 2012
Betyg GGG-
Namn 21 Jump Street
Genre Action/Komedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Channing Tatum, Jonah Hill och Ice Cube
Regissör Phil Lord och Christopher Miller
Längd 1h 45min

Två poliser får en sista chans att visa vad de duger till.
Deras nya uppdrag är att infiltrera en skola för att stoppa en ny farlig drog som börjat spridas.
De båda poliserna känner varandra sedan grundskolan och även om de inte är lika som bär (utan snarare tvärtom) så kommer de ändå fram till att de ska försöka använda sig av sina tidigare erfarenheter från skoltiden för att stoppa buset.
Men att vara 35-40 och smälta in bland 15-18 åringar visar sig vara svårare än väntat…
En pizzasöndag fungerade den här filmen helt ok!

Jag vill minnas att den här filmen fick rätt så bra kritik i USA när den kom, men det var ändå ganska lätt val för mig att välja bort den då upplägget kändes trött och fjantigt.
Nu var det Söndag och jag letade efter en film där man inte skulle behöva tänka speciellt mycket, samtidigt som jag ville bli underhållen. Då jag gillar både Channing Tatum och Jonah Hill fick det bli ”21 Jump Street”.

”Skämtgrejen” i filmen bygger på att det som var coolt när de två infiltratörerna gick i skolan verkligen inte är coolt längre. Detta genererar faktiskt ett par lite roliga och pigga skämt som leder till skratt. Sen att detta bygger på en serie från i slutet av 80-talet lyckas man också leka med på ett lite skrattframkallande vis.
Men där tog det positiva med filmen slut.
Skämtgrejen som filmen bygger på är rolig i ca 40 minuter, men när de skämten tar slut så övergår filmen lite till de vanliga ”kiss & bajs-skämten”
Även slutscenen spårar ur och saknar både finess och charm.

På det stora hela måste jag ändå säga att jag fann filmen överraskande ok och rolig på sina ställen. Att Jonah Hill levererar sina skämt lika rutinerat som alltid kom väl inte som någon direkt överraskning, men att Channing Tatum hade den komiska ådra som han hade kom lite som en överraskning.
Om ni ligger hemma sjuka eller bara trötta en Söndagseftermiddag tror jag att ni kommer finna att den här filmen fyller sin funktion. 21 jump street

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *