Recension Noah GG (inkl video)

noah 2

Produktionsår 2014
Betyg GG
Namn Noah
Genre Drama/Fantasy
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Russel Crowe, Jennifer Connelly och Emma Watson.
Regissör Darren Aronofsky
Längd 2h 10min

Historien om mannen som får ett uppdrag av världens skapare:
Rädda alla som är värda att räddas, innan syndafloden kommer…
Den här filmen hade så mycket mer… tyvärr…Regissören heter Darren Aronofsky och har tidigare regisserat filmer som ”Black Swan” och ”The Wrestler” två riktigt bra filmer. Efter att ha sett trailern till ”Noah” så var jag minst sagt motiverad att se filmen då allt pekade på att det skulle bli en bra film.

Jag vet inte så mycket om Noah förutom det som uttrycks i barnsången ”gubben Noah, gubben Noah” och filmen innehöll en hel del moment och karaktärer/figurer som jag inte visste ingick i de bibliska historierna.
Det var just de här karaktärerna plus andra ”abstrakta” inslag som fick de första varningsklockorna att börja ringa i mitt huvud.
De ”abstrakta” och flummiga inslagen fick mig verkligen att tänka på ”Tree of Life”, en film som jag inte gillade alls och som inte riktgt fyllde någon form av funktion. I ett av dessa inslagen så var det ett par bilder/klipp som verkligen inte passade in i ”Noah” och som punkterade den här filmen helt för mig.

Förutom det så kändes miljöerna lite för fiktiva och fantasyinspirerande (lite som något hämtat ur ”Sagan om Ringen”). Detta gällde både djur och natur vilket kändes tråkigt när det ska utspela sig på jorden och inte ”In a Galaxy far, far away” eller i Fylke. Även djuren kändes skumma, som något hämtat ur Riddick-filmerna och det är ju inte direkt något plus

Skådespeleriet var bara ”ok” vilket kändes som ett underkänt med tanke på skådespelarlistan. Anthony Hopkins gjorde återigen den rollen som han gjort i så många filmer förut, vilket fick filmen att kännas gammal och utdaterad. Russel Crowe, Jennifer Connelly och Emma Watson var alla ”ok” och jag inser att rollen som Noah måste varit svår att axla då han är utvald att göra alla dessa grejer även om han kanske inte alltid ville göra dem själv.

Alla de här punkterna gjorde att filmen kändes B.
Jag hade hoppats på någonting tungt och dramatiskt, och samtidigt lättsmält och klyschigt :). Men istället fick jag något som var skumt och tramsigt. Synd på en ide som hade mycket potential.

Just nu så deltar jag i SF:s tävling om att få jobba som recensent hos dem i sommar.
Tävlingen avslutas den 11:e maj och man kan rösta flera ggr per dag.
Jag skulle bli jätteglad om ni ville rösta på just mig 🙂
Om ni vill det, klicka här.Noah 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *