Recension Non-stop GG- (inkl video)

non stop 2

Produktionsår 2014
Betyg GG
Namn Non-Stop
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Liam Neeson, Julianne Moore och Lupita Nyong’o.
Regissör Jaume Collet-Serra
Längd 1h 40min

Bill Marks jobbar som en flygplanspolis (hm… air Marshal lät coolare…men, men…) Han är skiljd och har alkoholproblem och det som får honom att klara av dagen är hans jobb.
Under en flygning över Atlanten tvingas han ta till med hårdhanskarna när ”någon” skickar honom sms där de kräver 150 miljoner dollar och om han inte betalar kommer en passagerare att dö var tjugonde minut…
”Passenger 57” + ”Taken 2” = ”Non-Stop”...

Jag tycker att det är roligt att titta på actionfilmer.
Under 80-90 så växte en ny genre fram som jag väljer att kalla ”80-talsaction” 🙂 Dödligt Vapenfilmerna och Die Hardfilmerna är filmer som är ena riktiga milstolpar i ”genren”. Det kommer fortfarande bra ”80-talsactionfilmer” men i lite förfinade förpackningar som gör att de passar in i det nya årtusendet. Bournefilmerna är bara ett exempel på på senare bra actionrullar.

Sen så finns det kategorin av actionfilmer där man inte utveckat konceptet utan där man fullkomligt fastnat i 80-talet både när det gäller karaktärer och upplägg.
Precis så kändes ”Non-Stop”

Att Liam Neeson och Julianne Moore är grymma skådisar är jag helt på det klara med och Julianne Moores karaktär får lite personligt utrymme, sen så händer inte så mycket när det gäller karaktärerna. Liam Neeson skulle man kunna säga spelar samma figur som han gör i ”Taken 1 & 2” och ”Unknown” vilket verkligen känns som en hjälte från 80-talet.

Visst, filmen innehåller en del försök till smarta vändningar och ”twists” men det är inget som är unikt i genren, vilket gör att filmen på det hela taget känns trött och väldigt, väldigt utdaterad.

Synd! för jag gillar alla inblandade skådespelare och skådespelerskor.

Just nu så deltar jag i SF:s tävling om att få jobba som recensent hos dem i sommar.
Tävlingen avslutas den 11:e maj och man kan rösta flera ggr per dag.
Jag skulle bli jätteglad om ni ville rösta på just mig 🙂
Om ni vill det, klicka här.Film Review Non-Stop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *