Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

DVD Recension Tropa De Elite GGGG

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Tropa 2

Produktionsår 2007
Betyg GGGG
Namn Tropa De Elite
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Wagner Moura, André Ramiro och Fernanda Machado.
Regissör Jose Padilha
Längd 1h 50min

Tropa De Elite är en militär insatsstyrka i Rio De Janeiro, som bekämpar all typ av brottslighet. Knarkkarteller likväl som korrupta poliser.
Gruppchefen Nascimento ska nu försöka hitta sin efterträdare, samtidigt som han försöker hålla gatorna rena inför påvens besök…
En riktigt stark film, som verkligen fokuserade på att få till rätt stämning!Jag hade hört av många att Tropa De Elite skulle vara en film väl värd att se.
Det, plus att regissören Jose Padilha lyckades väldigt bra med remaken av ”Robocop”, fick mig att traska till affären och köpa ”Tropa De Elite” på Bluray.

Hur kan man kontrollera att en film är intressant och att man inte bara tittar på den för att den rullar på tv:n? Jo: man väljer en film där man inte kan språket, alls! Jag insåg ganska tidigt i Tropa De Elite att det var omöjligt att ”gå ut i köket och hämta mer godis”, eller ens böja ner huvudet för att ta en tugga av hamburgaren… För när jag gjorde detta så tappade jag direkt bort mig i handlingen och fick spola tillbaka. Om det här hade visat sig vara en ”tråkig” film hade jag bara stängt av och gett upp, men nu ville jag verkligen förstå allt och se hur det skulle gå för de olika karaktärerna! En bra film alltså!

Skådespeleriet var bra, och det kanske berodde på att skådespelarna för mig var okända, vilket bidrog till en ”verklig” stämning i filmen. Det kändes verkligen som att alla medverkande var vanliga människor som jag som publik fick följa i deras vardagliga miljö. Miljön i sin tur kändes genomarbetad och jag kunde verkligen tänka mig att det var så det såg ut i just de kvarteren i Rio De Janeiro.

Det kan bero på att jag fick pausa filmen så många ggr, men ibland så kändes den lite långsam i sitt tempo. Betyget blir ändå 4 stabila G.n och jag ska se filmen igen, denna gång med godiset inom räckhåll och middagen uppäten 🙂 Tropa 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *