Recension Godzilla GGG- (inkl video)

Godzilla 2

Produktionsår 2014
Betyg GGG-
Namn Godzilla
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston och Elisabeth Olsen.
Regissör Gareth Edwards
Längd 2h

Bombdesermeraren Ford Brody har precis kommit hem efter en lång tjänstgöring.
Det enda han vill är att spendera tid med sin fru och sitt barn när telefonen ringer.
Det är från Japanska polisen som meddelar att hans pappa Joe Brody återigen har arresterats för att ha gjort intrång i den 15 år gamla karantänzonen.
Joe har i 15 år varit övertygad om att de stora jordskalven som orsakade den hemska olyckan på kärnkraftverket inte var vanliga jordskalv, utan en del av någonting annat, mycket farligare…
Jag blev lite besviken, men mest för att jag förväntat mig en annan typ av film. Och det är ju inte filmens fel 🙂

Jag har hört så mycket gott om ”Monsters”, filmen som regissören Gareth Edwards gjorde, mer eller mindre helt själv från scratch och den ligger högt upp på priolistan. Nu var det dags för hans senaste regiprojekt: Godzilla!

Skådespelarlistan är knökad med duktiga skådespelare/skådespelerskor och detta gjorde mig väldigt förväntansfull när det gäller karaktärer och skådespeleri.
Även om skådespelarkompetensen verkligen fanns där så var inte karaktärerna ens i närheten av så intressanta som de skulle kunna ha varit. De kändes ganska stereotypa och överspelade med klyscha repliker och förutsägbara scener.

Det som filmen hade lyckats med var fotot och effekterna. Allt var välgjort och stundtals så kändes fotot verkligen genomtänkt och jag förvånades ibland av den kreativa finness man haft. Även om allt som hade med foto/effekter var bra så upplevde jag det som att man fick se lite för lite av huvudkaraktären själv. Även om det var en ganska rolig ide när det gäller Godzillas karaktär och relation/uppgift i världen så hade jag velat se lite mer ödla 🙂

Att Gareth Edwards gjort Filmen precis som han ville och inte precis så som traditionella monserfilmer brukar vara är mycket positivt! (att jag hade velat ha mer Godzilla och ett lite annorlunda upplägg är en annan sak)
Sen att Gareth Edwards introducerar så många karaktärer som han gör är också beundransvärt. det hade dock varit så mycket bättre om de hade varit intressanta att följa och inte bara stöpta i de traditionella formerna 🙂

(Men den här tolkningen var helt klart bättre än versionen som kom 1998!)

Godzilla 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *