Recension Pompeii G (inkl video)

Pompeii 2

Produktionsår 2014
Betyg G
Namn Pompeii
Genre Action/Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Kit Harington, Emily Browning och Kiefer Sutherland.
Regissör Paul W.S Anderson
Längd 1h 40min

Milo är en hänsynslös gladiator. Hans föräldrar mördades när han var barn och han har sedan dess drömt om att hämnas. En dag så blir alla gladiatorer flyttade från Rom till Pompeii och Milo får äntligen sin chans att göra upp med sitt förflutna och på köpet rädda sin stora kärlek…
Fy f**n… Den absolut sämsta filmen hittills i år…

Pompeii skulle kunna ha blivit en så intressant film, ett drama om människorna som föll offer för den stora vulkanen och om hur människorna som klarade sig fortsatte att leva sina liv.
Bilderna på de  avgjutningar man gjort i staden Pompeii är oerhört starka och allt är så väl bevarat att man till och med kan urskilja deras sista ansiktsuttryck i livet.
Och faktum är att filmen faktiskt inleddes med bilder på just dessa avgjutningar!
Sen tog det positiva slut.

Att gå in på specifika saker som filmen misslyckats med är onödigt då de bara radas upp ett, efter ett hela filmen igenom. Skådespeleriet är så oerhört dåligt att jag blir helt deprimerad, det känns verkligen som att alla bara poserar framför kameran för att sedan leverera någon halvtrött oneliner som man hört 400 ggr tidigare.
Första halvan an filmen var upplagd som en dramafilm där man skulle känna för karaktärerna och verkligen få en inblick i hur romarna hade det och levde sina liv. Desvärre så kändes allt så orealistiskt! Det kändes inte som att man försökt att göra det troget verkligheten utan det kändes bara som att man tagit manuset till ”Gladiator” och sedan bara gjort något riktigt dåligt av det… Vissa scener var verkligen identiska med den 14 år gamla succefilmen som jag verkligen älskar!

Sen kom vulkanens utbrott men filmen blev inte bättre av detta utan man fortsätter på samma förutsägbara och pinsamt dåliga vis. Effekterna var väl ok, men inkonsekvensen i alla moment fördunklade min entusiasm.

Jag skulle kunna hålla på såhär i minst sju paragrafer till, men det är ingen ide…
Kort sagt kan man säga att det saknades både kärlek och fingertoppskänsla i den här filmen.
Regissören har tidigare regisserat filmer som ”Alien vs Predator” och de två senaste ”Resident Evil” filmerna.
Detta kanske skulle fungerat som en varningsklocka när det gäller kvalitén i ”Pompeii”…
Jag vet inte… vad tycker ni som sett den?Pompeii 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *