DVD Recension Due Date GG

Due Date 2

Produktionsår 2010
Betyg GG
Namn Due Date
Genre Komedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Robert Downey Jr., Zach Galifianakis och Jamie Foxx.
Regissör Todd Phillips
Längd 1h 30min

Peter Highman gör allt han kan för att hinna hem till sin fru som ska föda deras första barn.
Efter en rad olyckliga incidenter med Ethan Tremblay, en annan passagerare på flygplanet Peter ska åka med får de båda flygförbud och tvingas därefter hyra en bil och åka tillsammans till deras slutdestinationer. Frågan är bara: kommer Peter hinna hem i tid till hans barns födelse…?
En rolig ide men skratten uteblev tyvärr…

Jag gillar Både Robert Downey Jr. och Zach Galifianakis och efter att ha sett Hangover-trilogin kändes det liksom naturligt att se ”Due Date”. Anledningen till att det kändes naturligt var dels för att Zach G spelade en av huvudrollerna i Hangover-trilogin, men sen  så är det även samma regissör i Due Date som den ovannämnda trilogin.

Iden att två personer som är grymt olika varandra ska tvingas ihop på en roadtrip är ju ganska rolig och filmen började i alla fall ok. Det kändes dock som att Zach G gjorde exakt samma karaktär som i Hangoverfilmerna. Det kändes även som att Robert Downey Jr gjorde en Tony Stark med lite kortare stubin, sämre relation till sin pappa och en aningen sämre ekonomi…

Trots de ganska förutsägbara karaktärerna så fick man in någon halvtrött poäng här och där, men en bit in i filmen så tappade man allt helt och hållet.
Misstaget i filmen var att när man började få slut på ”trovärdiga” komiska situationer så valde man istället att balla ur totalt och bara accelerera till den grad att det blev fullkomligt idiotiskt! Visst, jag insåg att den här filmen inte skulle vara stadens djupaste, eller mest intellektuella film, men det här var alldeles för mycket trams å flams.

Så trots duktiga skådisar och en regissör som uppenbarligen kan skapa en viss typ av komik så funkade inte den här filmen. Tyvärr. Due Date 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *