Recension August Osage County GGGG (inkl video)

August Osage County 2

Produktionsår 2013
Betyg GGGG
Namn August: Osage County
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Meryl Streep, Julia Roberts och Chris Cooper.
Regissör John Wells
Längd 2h

Violet och Beverly Weston är ett gammalt par som bor i sitt hus på landet.
Violet är en kvinna som går på väldigt starka mediciner och Beverly är en alkoholist sedan länge. När Beverly plötsligt dör så samlas hela familjen Weston för att ta förväll. Det är döttrar, söner, pojk-och flickvänner och barnbarn.
Det tar dock inte lång tid föräns gammalt groll kommer upp till ytan och familjens gamla meningskiljaktligheter får situationen att spåra ur fullständigt…
Ett drama med stort D!Den här filmen är så full av duktiga aktörer så jag summerar mina tankar om skådespeleriet med: Det var bra! (så nu släpper vi det…:))

Den här filmen bygger på en pjäs som är skriven av mångsysslaren Tracy Letts. Han har tidigare skrivit pjäserna ”Bug” och ”Killer Joe” som, även de blivit filmer.
Av de ovannämnda filmerna har jag bara sett ”Killer Joe” men den tyckte jag ändå var helt ok!

Det som jag gillade med den här filmen var att karaktärerna kändes genomarbetade och trovärdiga. Varje familjemedlem hade en tydlig egen agenda och det var verkligen intressant att se hur de kämpade för att antingen ta sig ur, eller bibehålla sin plats i hierarkin.
Sen hur allt sakta men säkert spårade ur var också väldigt välgjort och kändes naturligt.

Filmens problem för mig var att helheten inte kändes som att den ”satt ihop”, utan det kändes som separata scenerier eller/och scener. Jag vet inte om det berodde på att det byggde på en pjäs med det upplägget, eller på regissörens fallenhet/vana att regissera episoder i tv-serier.
Missförstå mig rätt: dialogen var bra och de individuella scenerna fungerade kanon! Men växlingarna mellan scenerna kändes inte riktigt bra, vilket ledde till att filmen kändes en aningen ”upphackad”

Vi avslutar precis som vi började: med skådespeleriet. Filmen är värd att ses bara för att se Meryl Streep släppa loss som den lite smått sinnesförvirrade och sjuke Violet Weston.

August Osage County 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *