Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Edge of Tomorrow GGGG- (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Edge of tomorrow 2

Produktionsår 2014
Betyg GGGG+
Namn Edge of tomorrow
Genre Science Fiction
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Tom Cruise, Emily Blunt och Bill Paxton
Regissör Doug Liman
Längd 1h 50min

Jorden har invaderats av en utomjordisk ras och kampen mot utomjordingarna går inte direkt bra. Bill Cage är en sliskig PR-agent som jobbar för militären och när han ordervägrar blir han anklagad för desertering och placerad i den första anfallsvågen i ett sista försök att besegra besökarna från yttre rymden.
Utan någon som helst vapenträning så lyckas Bill Cage döda en utomjordning men detta visar sig få ödesdigra konsekvenser…
Ett tema som känns väl igen, men trots detta så kändes filmen fräsch!

Den här filmen hade det som Tom Cruise senaste scififilm saknade: komik!
Det känns så bra att jag skrev just detta i min recension av ”Oblivion” för skillnaden när den här typen av film innehåller komik är märkvärd! (läs min recension av ”Oblivion” här)

Även om den här filmen kör ett väl igenkänt tema så kändes det ändå som att ”Edge of tomorrow” hade något unikt.
För det första så gillade jag Tom Cruise och hans karaktär. Bill Cage gick verkligen från att vara en sliskig egocentrisk person till en helt annan typ av karaktär. Tom Cruise fick även möjligheten att gestalta detta på väldigt komiska vis och han fick samtidigt möjligheten att ge karaktären en annan, lite mer komisk sida än vad jag väntade mig.
En annan sak som jag gillade var att det var Emily Blunt som var den riktiga actionhjältinnan i filmen. Hon gjorde det bra, även om jag kan störa ihjäl mig på hur hon introducerades i filmen.

Trots det ”fräscha och komiska” så fanns det ändå ett par saker som låg filmen i fatet. När man insett vad den gick ut på, även om man visste detta från början eller fick reda på det i filmen, så kändes det lite som att filmen repeterade vissa moment lite för många gånger vilket gjorde att tempot gick ner en aning.

Men det är det enda negativa i en annars bra science fiction-film!
Då jag inte vill avslöja huvudknorren så skulle jag säga att filmen är en korsning mellan ”Starship Troopers” och ”Saving Private Ryan” 🙂
Vad skulle ni säga som sett filmen?

Edge of tomorrow 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *