Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Maleficent GGG+ (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Maleficent 2

Produktionsår 2014
Betyg GGG+
Namn Maleficent
Genre Fantasy
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Angelina Jolie, Elle Fanning och Sharlto Copley.
Regissör Robert Stromberg
Längd 1h 35min

Maleficent är en kraftfull fe som för längesen blev förråd av av människorna.
Enda sedan dess har hon svurit att hämnas och när kung Stefan i människornas kungarike får sitt första barn tar hon sin chans…
Bra Angelina, härlig tolkning av karaktären!

Om jag på något sätt skulle rangordna de bästa Disneyfilmerna genom tiderna så skulle det ta hur lång tid som helst. En sak skulle dock vara säkert: ”Törnrosa” skulle hamna väldigt högt upp på listan 🙂
Vissa av scenerna i den drygt 50 år gamla filmen är väldigt överdrivna och tråkiga vilket kanske inte är så konstigt med tanke på dess ålder. Men det som fortfarande fungerar är humorn i filmen. De olika karaktärerna får verkligen utrymme att ”fjanta” omkring och de lägger upp skämten till varandra på ett riktigt smart sätt.

Det kändes verkligen som att man i ”Maleficent” ville hedra den gamla Disneyklassikern vilket både var positivt och negativt.
Att filmen handlade om hur den onda fe:n blev ond och att det var Angelina Jolie som skulle gestalta detta kändes också intressant.

Den här filmen var endast ”ok” och detta på grund av många olika anledningar.
För det första så kändes det som att vissa moment var ganska genomhastade på ett sätt som inte gynnade filmen. Det var en VoiceOver vid tillfällen där jag hellre hade velat ha scenerna ”uppspelade” för mig.
Sedan så kändes det även som att man lagt nästan allt fokus på Angelina Jolie och Maleficent vilket gjorde att de andra karaktärerna kändes tunna och lite plastiga.
Filmen var endast 1h 40min men trots detta kändes den ganska seeg vilket, för mig är ett tecken på att de gjort någonting fel.

Skådespeleriet från Angelina Jolie var verkligen i högsta klass och hon tog verkligen ut svängarna på ett sätt som man ska i en klassisk barnsaga. Effekterna var bra och även här kändes det som att men verkligen influerats av den gamla filmen 🙂
Sammanfattningsvis så kändes Maleficent lite som en korsning mellan de bästa scenerna i Harry Potterfilmerna och andra mindre bra filmer som t.ex ”Jack the Giant Slayer”.
Om man inte sett den gamla ”Sleeping Beauty” (och älskar den) så är jag lite osäker på vad man får ut av att se ”Maleficent” trots alla positiva moment.Maleficent 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *