Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

DVD Recension The Fifth Estate GGG (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

The Fifth Estate 2

Produktionsår 2013
Betyg GGG
Namn The Fifth Estate
Genre Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Benedict Cumberbatch, Daniel Bruhl och Laura Linney.
Regissör Bill Condon
Längd 2h

Julian Assange och Daniel Berg startar en organisation som med hjälp av internet ska stoppa/avslöja brott och korruption. Organisationen döps till Wikileaks och de är villiga att gå längre än någon annan någonsin gjort…
En ”ok” film med GRYMT skådespeleri!

Det ska erkännas direkt att det enda jag vet om Wikileaks och dess grundare är de korta klippen jag sett på nyhetssändningarna precis innan det har burit iväg till jobbet. Med andra ord: det är inte så mycket 🙂

En av filmens starka sidor var att faktumet ovan inte spelade någon roll. Jag var lite rädd att ”The Fifth Estate” skulle vara ett tungt, djupt och lite svårt drama som snöade in på detaljer som ingen ”vanlig” person skulle förstå sig på.
Så blev inte fallet utan det gick faktiskt att följa med i filmens svängar vilket var en riktigt lättnad.
Sen så upplevde jag skådespeleriet som riktigt bra! Att Benedict Q och Daniel B är duktiga visste jag redan, men även Laura Linney var helt ok. Jag har tidigare haft lite svårt för henne och tyckt att hon har en tendens att spela över men i den här filmen passade hon bra.

Det var kanske filmens dynamik som inte kändes helt rätt. Filmen började engagerande och jag sögs verkligen in i världen som de här två Wikileaksgrundarna levde i och skapade. Sen blev filmen på tok för långsam och under 3/5 av filmen så gick det ganska långsamt. Dock så accelererade allt mot slutet och knöts ihop på ett bra sätt, men filmens ojämna tempo drog ner betyget avsevärt tyvärr.

Men det var en ren fröjd att se Benedict Qumberbatch och Daniel Bruhl ”go at it!”The Fifth Estate

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *