Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Transcendence GGG+ (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Transcendence 2

Produktionsår 2014
Betyg GGG+
Namn Transcendence
Genre Science Fiction
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Johnny Depp, Rebecca Hall och Paul Bettany.
Regissör Wally Pfister
Längd 1h 50min

En forskare som specialiserat sig inom området artificiell intelligens får ett unikt tillfälle att testa detta på en nivå som ingen annan person gjort tidigare…
Ganska kort beskrivning jag vet, men det innebär inte att filmen var dålig.

Att det bara var en tidsfråga innan Christopher Nolan´s kameraman nr. 1 skulle prova sina egna regivingar var bara en tidsfråga. Att det skulle bli ett sånt här spännande science fiction-verk blev bara en bonus.

Då jag är ett stort fan av Christopher Nolans filmer så var jag riktigt laddad för att se vad Wally Pfister skulle åstadkomma från registolen.
Jag märkte väldigt tidigt in i filmen att Wally Pfister influerats mycket av Christopher Nolan. Det märktes framför allt i valen av skådespelare till birollerna, detta är dock inget negativt alls!

Trots att filmen hade en del brister som uppenbarade sig mot slutet framför allt, så tyckte jag ändå att ”Transcendence” var helt ok. Framför allt så gillade jag iden i den här filmen och även om den inte var unik så är det ju just iden som är det viktigaste i en science fictionfilm.

Skådespeleriet var bra vilket iofs inte är så konstigt 🙂
Även effekterna var ok och även om de hjälpte till att befästa den delen av filmen jag inte gillade så kan jag inte komma ifrån att det var välgjort.

Nu har jag inte skrivit så mycket om handlingen och anledningen till att jag gått runt detta är att jag inte vill förstöra upplägget för er som inte sett filmen.

Sammanfattningsvis skulle jag nog säga att Wally Pfister lyckats bra i sin regidebut. Däremot så kändes det som att misstaget han gjorde var att försöka trycka in alldeles för mycket i filmen och detta ledde i sin tur till att den inte riktigt fungerade för mig.
Jag hade gärna sett att man gått in mer på djupet och sedan sett fram emot en uppföljare istället? 🙂TRANSCENDENCE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *