Recension 22 Jump Street GGG (inkl video)

22 jump street 3

Produktionsår 2014
Betyg GGG
Namn 22 Jump Street
Genre Action/komedi
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Jonah Hill, Channing Tatum och Amber Stevens.
Regissör Phil Lord och Christopher Miller
Längd 1h 50min

Schmidt och Jenko hamnar återigen i blåsväder när de får ett nytt uppdrag:
De ska infiltrera ett universitet och utge sig för att vara studenter för att spåra en farlig drog som spridits på universitetets område…
Ganska lik den första filmen, men det gjorde ingenting!

Regissörsduon som regisserat filmer som ”21 Jump Street” och ”Lego the Movie” är nu tillbaka med en uppföljare till ”21 Jump Street” och tro det eller ej, men jag har sett fram emot den här filmen mycket länge 🙂
Jag kommer verkligen ihåg när den första filmen kom och hur förvånad jag blev när den fick ett så varmt mottagande som den fick. Det tog ett par år för mig att se den men nu i efterhand måste jag verkligen erkänna att den var roligare än vad jag trodde att den skulle vara. (läs min recension här)

I ”22 Jump Street” stod det klart ganska snabbt att man inte var ute efter att skapa en unik eller originell film, utan en film med samma upplägg som den första filmen.
Detta var en stor del av poängen genom filmens gång vilket jag tyckte kändes ganska skönt då detta visade tecken på självdistans.

Precis som den första filmen så var den här rolig på sina ställen, och det var framför allt kemin och karaktärerna som gjorde filmen intressant. Trots att det var ett ganska fjantigt upplägg och ytliga karaktärer så brydde jag mig om huvudkaraktärerna. ”Bro-mansen” mellan Channing Tatum och Jonah Hill fungerade lika bra som tidigare och de fick båda två utrymme att ”leka” mer med karaktärerna som de utvecklat i första filmen.

Nu verkar det som att jag höjer den här filmen till skyarna och så är det inte riktigt.
Mina förväntningar på den här filmen var riktgt låga men jag blev precis som med förra filmen positivt överraskad 🙂
22 jumpstreet 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *