DVD Recension The Raid GGGG-

The Raid 2

Produktionsår 2011
Betyg GGGG-
Namn The Raid Redemption
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Iko Uwais, Joe Taslim och Ray Sahetapy.
Regissör Gareth Evans
Längd 1h 40min

En grupp elitsoldater (S:W:A:T) blir instängda i ett höghus som styrs av maffian. Förutom maffian så bor där rånare, mördare och andra brottslingar. Utan förstärkning eller någon väg ut tvingas de återstående elitsoldaterna att göra allt för att överleva…
Det var längesen jag blev så positivt överraskad av en till synes hjärndöd kampsportsfilm!

När jag satt å kollade imdb så såg jag trailern för ”The Raid 2: Berandal”. Eftersom att jag inte sett den första filmen så var det bara att gå till affären å köpa den 🙂
Jag blev inte besviken!

Den här filmen var helt hysteriskt överdriven med utdragna kampsportsscener där alla tålde alldeles för mycket stryk. Ibland så infann sig den där mättnadskänslan där jag faktiskt blev lite trött på fightingsekvenserna trots att de var väldigt välkoreograferade. Ibland kändes det verkligen som koreograferad dans och det var inte alls sådär ”ryckigt” eller filmat sådär hysteriskt som det kan vara ibland.

Det som gjorde att den här filmen stod ut var att även om den till synes såg ut som vilken ”asiat-kampsportsfilm” som helst så innehöll den så oerhört mycket mer.
Fotot var väldigt snyggt, ibland så kändes det som en snygg musikvideo med riktigt grymma dansare. Sen så var det ett par twists som jag inte sett tidigare i den här typen av film och det kändes så roligt att bli överraskad i en genre där det kändes som att det inte gick å göra så mycket mer nytt och fräscht.

Detta är en kampsportsfilm med en substans som jag inte är van att se. Om jag jämför den här filmen med t.e.x ”Only God Forgives” så lyckades man i ”The Raid” med det konstnärliga fotot som man totalt misslyckades med i ”Only God Forgives”.

Även om man inte är överförtjust i den här typen av film så tror jag att man kan bli överraskad om man väljer att se den.The Raid 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *