Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Guardians of the Galaxy recension GGG+ (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Guardians 2

Produktionsår 2014
Betyg GGG+
Namn Guardians of the Galaxy
Genre Science Fiction
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Chris Pratt, Zoe Saldana och Bradley Cooper.
Regissör James Gunn
Längd 2h

Peter Quill livnär sig som smugglare i galaxen. Han har ett eget rymdskepp och han är bra på det han gör.
En dag under en rutinsmuggling dras han plötsligt och ofrivilligt in i en kamp för att rädda galaxen mot den skoningslöse Ronan…
Som tur är så är han inte ensam i kampen, utan till sin hjälp har han trädet Groot, tvättbjörnen Rocket, lönnmördaren Gamora och muskelberget Drax.
En film med klart underhållningsvärde, men med klara brister.

När SF presenterade sina ”biosommar 2014-filmer” var detta en film som fångade mitt intresse! Inte bara för att det var en Marvelfilm som utspelade sig i ”en galax långt, långt bort…” utan även för att trailern verkligen fick mig att bli nyfiken på handlingen.

Den här filmen påminde, på ett positivt sätt, en hel del om Star Wars- och Star Trek-filmerna, gällande  både miljöer och karaktärer. Jag sögs in i galaxen som regissören James Gunn tänkt ut och filmen kom snabbt igång. Scenerna där karaktärerna introducerades en efter en kändes utvalda med omsorg.

Huvudrollsinnehavarna/Huvudrollsinnehaverskorna passade verkligen i sina roller och skådespeleriet kändes (för det mesta) ok.
Det kändes också som att man i ”Guardians of the Galaxy” valt att rikta sig till en specifik publik. Musiken, skämten och hela filmens ”Star Wars/Star Trek-upplägg” skrek 80-tal, vilket jag tyckte var kul och kändes väl genomtänkt 🙂

Det som fick filmen att fallera en aning var skådespeleriet från vissa biroller/statister…
Ibland spelade de över på ett sätt som skulle passat på en barnteater: ”nu ska jag spela en värsting från en annan galax och jag ska vara riktigt läskig så att alla barn i publiken ska bli jätterädda!!!!” Detta var synd då det inte rimmade med resten av filmen.

Betyget blir 3 starka G:n för även om ”barnteaterfeelingen” genomsyrade filmen så fann jag ändå ”Guardians of the Galaxy” underhållande och genomtänkt.Guardians 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *