Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Teenage Mutant Ninja Turtles Recension GGG+ (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

TMNT 2

Produktionsår 2014
Betyg GGG+
Namn Teenage Mutant Ninja Turtles
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Megan Fox, Will Arnett  och William Fichtner.
Regissör Jonathan Liebesman
Längd 1h 40min

Reportern April O’Neil är villig att göra vad som helst för att slå igenom som reporter. Hon är trött på sin nuvarande tjänst och för att få mer tv-tid bestämmer hon sig för att göra reportage om en mycket farlig rånarliga med namn fotklanen.
När allt ser ut att hetta till lite alltför mycket så får hon oväntad hjälp…
Av fyra…vandrande… pratande… sköldpaddor!
En ganska enkel film men som på något sätt hookade mig 🙂

En film jag tycker ni ska se om ni inte sett den redan är den första turtlesfilmen från 1990.
Det är en actionfilm för barn som jag numera skulle kalla för en mysig familjefilm. Den tar upp utanförskap, familjerelationer och är imponerande välgjord för att vara från 1990.
Visst, den är sådär lite ”90-talsseg” med en ensemble som ibland bjuder på ganska obehagligt överspel. Men den har ett budskap utan att bli alltför uppfostrande trots att det är en actionfilm och detta tilltalar mig 🙂
1991 kom uppföljaren och den var ok men inte så mycket mer. Det riktiga stolpskottet kom 1993 och det kändes som att franchaisen med de 4 paddorna var körd i botten.

Nu är sköldpaddorna tillbaks i en ny spelfilm som är producerad av Michael Bay och efter att ha sett trailern så var jag verkligen rädd för att det skulle bli som Transformers fast med animerade sködpaddsmutanter istället. Även rollistan pekade på detta då den mänskliga huvudrollsinnehaverskan spelas av Megan Fox.
Men riktgt så illa vart det inte!

”TMNT” var en positiv överraskning med välgjorda effekter och godkänt skådespeleri från samtliga. Sköldpaddorna var dataanimerade och det kändes som att man faktiskt tagit hänsyn till deras olika personligheter som man, om man läst tidningarna och sett filmerna (de tecknade och spelfilmerna) var väl bekanta med.
Däremot så hade man gått ifrån originalhistorien en del och då framförallt historien om hur allt började. Det kändes egentligen som att de skurit bort den ”besvärliga och invecklade biten” mest för att det skulle bli en enklare historia vilket ändå kändes ok med tanke på hur de valt att lägga upp resten av filmen.

”Teenage Mutant Ninja Turtles 2014” bleknar i jämförelse med originalfilmen från 1990. Den nya filmen är inte alls lika djup och tar inte upp något mer än huvudagendan som är April O’Neil + Turtles & Splinter vs. Shredder. Detta gör att den kändes något platt och enspårig, men jag tycker ändå att resan som den bjöd på var till belåtenhet.
Visst det fanns vissa ”Öh oj, hur hamnade de där?” eller ”hm… hur fixade de till detta???” men att fokusera på de logiska luckorna i en film som handlar om fyra muterade sköldpaddor och en muterad råtta känns som att det är lite överpretantiöst.

Vad tycker ni? Håller ”Teenage Mutant ninja Turtles” från 1990 fortfarande?TMNT 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *