Oculus Recension GGG+ (inkl video)

Oculus 2

Produktionsår 2013
Betyg GGG+
Namn Oculus
Genre Skräck
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Karen Gillan, Brenton Thwaites och Katee Sackhoff
Regissör Mike Flanagan
Längd 1h 40min

När Tim och Kaylie Russel var barn blev Tim anklagad och dömd för mordet på deras föräldrar. Nu, många år senare när Kaylie hämtar upp Tim från hans vårdanstalt är hon fast besluten att bevisa att det inte var han som mördade deras föräldrar. Kaylie är övertygad om att det var en gammal uråldrig spegel…
Det kanske låter ”B”… men det här var ganska bra!

De senaste skräckfilmerna jag sett på bio har inte varit så bra, och precis som min vän sa som såg den här filmen med mig  så ”är skräckfilmsgenren en genre som kämpar lite i motvind…:)” Mycket för att man idag tror att en bra skräckfilm innebär att man ska få publiken att ”hoppa till” i sätet och det är ju inte riktigt korrekt.

Den här filmen var faktiskt helt ok och skiljde sig en del från de jag sett på senare tid.
För det första så innehöll inte filmen så många ”billiga” skrämselmoment vilket var skönt.
Sen så upplevde jag det som att spänningen och intensiteten verkligen smög sig på ju längre filmen gick.
Detta lyckades man med genom att sakta men säkert få oss i publiken att fråga oss själva vad som var verklighet och vad som var fantasi, samtidigt som karaktärerna kände samma sak.
Dialogen var bra och de olika karaktärerna använde sig av resonemang som jag tyckte kändes realistiska och ovanliga för den här typen av film.
Även skådespeleriet var ok och det kändes inte som att de tagit första, bästa ”snyggingen på stan” även om de såg ut så 🙂

Tyvärr så spårade filmen ur mot slutet och tog lite samma riktning som så många andra skräckisar, men det var inte alls i samma utsträckning som i tidigare filmer jag sett.
Betyget blir 3 starka G:n för det här var helt ok!JE3_7854.NEF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *