Grudge Match Recension DVD GGG (inkl video)

Grudge match 2

Produktionsår 2013
Betyg GGG
Namn Grudge Match
Genre Drama/komedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Sylvester Stallone, Robert DeNiro och Kim Basinger.
Regissör Peter Segal
Längd 1h 50min

Två pensionerade boxare gör comeback och får chansen att göra upp om gammal ost. De två har möts 2 gånger tidigare där de vunnit en gång var och förutom äran så är det mycket mer på spel…
Jake La Motta vs. Rocky Balboa… 

Att den här filmen spelar på att Jake La Motta (Raging Bull)  möter Rocky Balboa (Rocky 1-6) är lika bra att skriva på en gång så att ni inte tror att jag missat det. Det som dock är lite roligt är att rivaliteten mellan Robert De Niro och Sylvester Stallone inte är helt tagen ur luften 🙂 De båda spelade huvudrollerna i varsin film som gjorde upp om Oscarsstatyetten 1976. Det stod då mellan Taxi Driver och Rocky (men de båda känner inget agg idag :)).

Det kändes som att alla inblandade skådespelare/skådespelerskor gick lite som på rutin i den här filmen med ganska förutsägbara karaktärer utan någon direkt dimension.
Däremot så kändes det dock som att man försökt att ge handlingen en extra dimension med lite utav ett triangeldrama där Kim Basinger och Jon Bernthal satt i kläm och det gjorde faktiskt det hela lite mer intressant.
Sen så blev jag positivt överraskad av att både Robert De Niro och Sylvester Stallone bjöd på sig själva vilket jag inte hade väntat mig, och vissa scener fick mig faktiskt att skratta/fnissa till 🙂

Även om filmen var överraskande på ett positivt sätt så var den på det stora hela precis så fattig på innehåll som jag väntat mig, och om det inte hade varit ”Rocky” och ”Jake” så känns det som att filmen skulle behövt mycket mer substans för att ha gått från ett manus till en färdig film.
Nu så är det mest en flirt med generationerna som gillar de ovannämnda karaktärerna och filmerna som kretsar kring dem.
Och för mig så var det kul att se 🙂Grudge Match 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *