Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Groundhog Day Recension DVD GGGG

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Groundhog day 2

Produktionsår 1993
Betyg GGGG
Namn Groundhog Day
Genre Romantisk komedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Bill Murray, Andie MacDowell och Chris Elliot.
Regissör Harold Ramis
Längd 1h 35min

Väderleksreportern Phil är en dryg och bitter person som inte är speciellt förtjust i sitt jobb. Det blir inte bättre av att han, för den 300:e gången tvingas åka till en stad för att göra ett reportage om deras lokala vinterevenemang.
Ångesten kommer flygande som ett murmeldjur när Phil upptäcker att han vaknar på morgonen därpå för att uppleva samma dag om, och om igen…
En fin film med ett rörande budskap!

Efter att ha sett ”Edge of Tomorrow” eller ”Edge of Tom.” som förkortningen blir (läs min recension här)  🙂
så var jag bara tvungen att se ”Groundhog Day” eller ”Måndag hela veckan” som den heter på svenska.

Även om filmernas knorr eller upplägg bygger på samma sak så är filmerna totalt olika varandra 🙂
Om någon skulle förklarat känslan i ”Måndag hela veckan” skulle de räckt med att hen sagt: Det är en romantisk dramakomedi där Bill Murray (Peter Venkman i ”Ghostbusters”) spelar huvudrollen och filmen är regisserad av Harold Ramis (han som spelar Egon i ”Ghostbusters).
För mig skulle detta inte ha blivit negativt utan endast positivt 🙂

Den här filmen var väldigt charmig, Bill Murray passar utmärkt som en dryg reporter som är bitter över livet. Även förvandlingen som hans karaktär genomgår skildras på ett utomordentligt vis. Det är svårt för mig att förklara, men oavsett vilken roll som Bill Murray än gör så känns allt han gör så behagligt och enkelt. Det känns liksom som att jag bara ”flyter med i berättelsen” där han är styrman 🙂

Det fanns en del vändningar och knorrar men de kändes lite förutsägbara. Detta är inget jag tar med i bekantingen när jag sätter mitt betyg då filmen har ett par år på nacken, och det vore väldigt orättvist att döma filmen på grund av att den kändes utdaterad.

Nej men den här filmen var söt, välspelad och rörande.
Om ni inte har sett den: gör det 🙂Groundhog day 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *