The Purge: Anarchy Recension GGG+ (inkl video)

The Purge 2 2

 

Produktionsår 2014
Betyg GGG+
Namn The Purge: Anarchy
Genre Thriller
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Frank Grillo, Carmen Ejogo och Zoe Soul.
Regissör James DeMonaco
Längd 1h 40min

The Purge är dagen på året då allting är tillåtet. Man får mörda, stjäla och mer eller mindre göra vad man vill under 12 timmar.
Under de här 12 timmarna får vi följa 5 personer som ofrivilligt hamnat i farligheternas centrum och gör allt för att klara sig på stadens gator…
Den här filmen var snäppet vassare än den första filmen.

Jag kommer verkligen ihåg den första filmen som bara hette ”The Purge” (läs min recension här). Som så många andra filmer med ett till synes lysande tema så började den bra, för att sedan spåra ur totalt.
Nu var det trots ”Urspårningen dags att se uppföljaren och jag blev verkligen positivt överraskad!

I ”The Purge:Anarchy” har man bytt upplägg helt om jag jämför med den första filmen. Istället för att centrera handlingen runt en familj så valde de nu att fokusera på olika individer, med olika bakgrund som på grund av olika anledningar hamnat i utsatta situationer under ”rensningsnatten”: Detta kändes som en kul lösning för att man på grund av detta lyckades få in fler typer av karaktärer i filmen. Sen så var det väldigt glädjande att sätten som de blev ”strandsatta” på (eller som gjorde att de hamnade på gatan) också kändes trovärdiga, om jag tänker tillbaks på den första filmen så var det just vissa beslut i början av filmen som INTE kändes trovärdiga alls.

Sen så gillade jag även att den här uppföljaren tog upp ”The Purge” på en samhällsnivå och inte bara individnivå som i första filmen. ”I the Purge:Anarchy” skildras på olika vis hur olika samhällsgrupper/Regeringen utnyttjar/undviker denna väldigt konstiga högtidsdag.

Jag gick och såg den här filmen för att jag gillar temat och jag fick ändå så pass blodad tand av den första filmen att jag ville se fortsättningen. Samtidigt så var inte mina förväntningar så höga, så även om det låter som att jag låvordar den här filmen så räcker det bara till 3 starka G:n.

Det var som vanligt ett par moment i slutet av den här filmen som man skulle kunnat skippa som kändes överdrivna och överspelade.
Men på det stora hela var ”The Purge: Anarchy” klart bättre än den första filmen.

The Purge 2 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *