The German Doctor/Wakolda Recension GGG+ (inkl video)

The German doctor 2

Produktionsår 2013
Betyg GGG+
Namn The German Doctor/Wakolda
Genre Thriller/Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Alex Brendemuhl, Natalia Oreiro och Diego Peretti.
Regissör Lucia Puenzo
Längd 1h 30min

Året är 1960 och en Argentinsk familj har precis öppnat ett vandrarhem.
Deras första gäst blir en läkare som visar sig väldigt intresserad av familjen och det är framför allt dottern i familjen som han intresseras av.
Det ingen i familjen vet är att deras gäst är en av de största krigsförbrytarna genom tiderna…
En sann historia med mycket bra skådespeleri.

Det som tilltalade mig med den här filmen var att det bygger på den sanna historien om en viss Doktor ”X” och några av hans levnadsår i Argentina.
Jag vet också att jag brukar gilla att se filmer på annat språk än engelska och svenska just för att jag tvingas hänga med i handlingen på ett helt annat sätt än när jag förstår vad som sägs.

”The German Doctor/Wakolda” var en välgjord film med mycket bra skådespeleri.
Alex Brendemuhl som spelade den mystiske besökaren var verkligen obehaglig och växte på ett riktgt obehagligt vis. Att jag inte kände igen någon av skådespelarna/Skådespelerskorna i filmen bidrog också till att karaktärerna kändes mer äkta som verkliga personer än om det t.e.x skulle varit Brad Pitt som stod där och skulle spela vandrarhemsägare.

Även om allt var välgjort samt välspelat så kändes det tyvärr som att filmen var lite ”släpande” och lite för seg i sitt tempo. Det var lite för många klipp på bilturer genom skogarna vilket ledde till att filmen tappade intensitet.
Visst, alla som skulle vara älskvärda var älskvärda och alla som skulle vara obehagliga var riktigt obehagliga. Det fanns även sidohistorier som kryddade karaktärerna, men hur mycket det än var som imponerade på mig så kommer jag ändå tillbaks till samma slutsats: allt gick lite för långsamt.

Betyget blir ändå 3 starka G:n.
Vad tycker ni andra som det ”The German Doctor”The German doctor 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *