Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

The Maze Runner Recension GG- (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Maze 2

Produktionsår 2014
Betyg GG-
Namn The Maze Runner
Genre Science Fiction
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Dylan O’Brien Ki Hong Lee och Kaya Scodelario.
Regissör Wes Ball.
Längd 1h 45min

Thomas vaknar upp i ett hisschakt. Han kommer inte ihåg vad som hänt, vart han är eller ens hans namn.
När han når ytan finner han sig själv tillsammans med en grupp ungdomar som var och en har kommit till platsen på samma sätt som han själv.
De påstår även att det är omöjligt att ta sig därifrån då de stora murarna som omger platsen där de befinner sig i själva verket är en enda stor labyrint.
Men Thomas låter sig inte avskräckas utan han är fast besluten att hitta en väg ut och få klarhet i vad som hänt…
En ny ungdomsboksserie som blir film…yay…

Jaha… då var det dags igen…
Tre böcker som är skrivna för ungdomar i fantasy/science fiction genren ska nu bli tre filmer (antar jag :)). Om jag ska jämföra med de andra filmerna som kommit ut tidigare och som bygger på liknande böcker så känns det som att ”The Maze Runner” är mest lik ”hunger Games” Däremot så håller ”the Maze Runner” inte alls av samma höga standard som Hunger Games-filmerna.

Precis som så många andra liknande filmer så började allt bra, på riktigt.
Det var spännande och jag blev medryckt i historien och jag ville verkligen veta vem/vad som låg bakom allt fuffens.
Det var inga jätteanmärkningsvärda rolltolkningar men alla fick jobbet gjort och det var lite extra kul att se Will Poulter i den här typen av roll. Senaste filmen jag såg honom i var i ”Familjetrippen” där han skulle fungera som den komiska sidekicken. (läs recension av familjetrippen här)

Tyvärr så blev det så att efter att allt börjat bra så ballade allt sakta men säkert ut…
Det kändes verkligen som att allt i filmen blev sämre och sämre, och filmen fylldes med riktigt dåliga repliker som ibland blev rent utav pinsamma…
Även skådespeleriet spårade ur, allteftersom att situationerna blev mer och mer extrema så blev skådespeleriet sämre och sämre, Jag fick lite känslan av att de lekte och spelade teater för en grupp barn och att de fått instruktionerna att vara övertydliga hela tiden.
Sen när filmen närmade sig slutet (hela tredje akten) så spårade även logiken ur helt och hållet… Det hade inte gjort så mycket om bara själva Scifi/fantasyupplägget hade spårat ur, men nu var det de små logiska självklarheterna som man bara valt att strunta i.

Även om detta var lite väntat så kändes det tråkigt för jag gillar den här typen av filmer och det känns alltid lite spännande när det dyker upp något i den här stilen.
Men ”The Maze Runner” fungerade inte riktigt tyvärr…
En annan sak ni kan tänka på när ni ser ”The Maze runner” är hur många kvinnliga karaktärer ni kan hitta…THE MAZE RUNNER

4 svar

 1. Hejsan! Vill börja med att tacka för en bra blogg 🙂 Jag har tänkt tanken att skaffa en filmblogg länge nu. Jag började lite smått men det är svårt då jag är så jäkla perfektionistisk med bilder och text (aldrig nöjd). Har du några tips för hur man driver en bra filmblogg?

  1. Hej Pauline och tack för de fina orden 🙂
   Mitt tips är att komma igång så snart som möjligt med bloggen.
   Jag förstår precis vad du menar med ”aldrig nöjd-grejen” för att jag tänkte så själv 🙂
   Men jag insåg till slut att jag aldrig skulle komma igång om jag inte började utan att ha allt klart för sig.
   Vissa saker måste få växa fram allteftersom 🙂

   Ett annat tips (som kan verka väldigt uppenbart) är att verkligen skriva vad man tycker och tänker och inte vad man tror att andra tycker.
   Det är väldigt lätt att bli påverkad av vänner, bekanta eller andra recensenter.

   De bitarna tycker jag är det viktigaste.
   Lycka till och hör gärna av dig om du har fler frågor 🙂

 2. Hej igen och tack för ditt snabba svar! Jag kom på att jag har en fråga till. Tycker du att man måste se alla filmer lagligt när man driver en filmblogg? Blir det konstigt att skriva om en biofilm som man själv kanske sett hemma? Kanske är självklart? I don’t know. Vore intressant att höra din tanke där. Du passar bra i nya frillan btw 🙂

  1. Hej!
   Sorry för att svaret tog lite längre tid.
   Kul att du gillade frisyren 🙂

   Jag anser att om man älskar film så ska man se den lagligt så att man hjälper till med att bidra till industrin.
   Sen om man väljer att se filmerna på bio eller på netflix spelar ju mindre roll.
   Men om man älskar film och vill att det ska fortsätta produceras filmer så tycker jag att man ska se dem på ett lagligt vis.

   Men detta är bara min personliga åsikt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *