Interstellar Recension GGGG- (inkl video)

Interstellar 2

Produktionsår 2014
Betyg GGGG-
Namn Interstellar
Genre Drama/Science fiction
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Matthew mcConaughey, Mackenzie Foy och Jessica Chastain.
Regissör Christopher Nolan
Längd 2h 40min

Planeten jorden håller på att gå under och människorna som återstår gör ett sista försöka att rädda det som räddas kan…
Den här filmen sköt verkligen högt, och lågt…

Jag har alltid gillat Christopher Nollan och jag har sedan länge varit riktigt pep att se den här filmen. Mycket för att filmen har marknadsförts som en en scififilm med en intressant handling. Men också för att Christopher Nollan verkligen gjort allt för att hålla filmen så hemlig som möjligt, så länge som möjligt 🙂

Anledningen till att handlingsbeskrivningen blev så kort var att det var väldigt svårt att säga mer, utan att förstöra upplevelsen för er som inte sett ”Interstellar” än.
Filmen innehöll verkligen väldigt mycket mer än vad mina 1.5 rader beskriver, men jag kände i det här fallet att det var bättre att cirkulera kring hur jag upplevde filmen hellre än vändpunkterna och/eller andra viktiga bitar..

”Interstellar” sköt verkligen både högt, och lågt…
Många gånger förundrades jag över skådespelarnas/skådespelerskornas skådespeleri när de gestaltade sina rollfigurer och detta gällde alla, i synnerhet Matchen Matthew McConaughey och Mackenzie Foy. Deras relation var verkligen stark och det kändes rakt igenom skärmen.
Sedan så gillade jag även momenten när de gav sig på att förklara handlingen. Jag minns fortfarande ”Inception” när Leonardo DiCaprio ritade upp logiken och beskrev ”resan mellan det undermedvetna och drömvärlden” och även om alla resonemang inte alltid var helt vattentäta så tyckte jag att de var väldigt intressanta och klockrena i sammanhanget 🙂
De övriga elementen i filmen så som musik/effekter/foto flöt på, och höll den höga kvalitén som Christopher Nolans filmer brukar hålla… Men…

Det fanns vissa saker som drog ner filmen…
Det var framför vissa scener som kändes helt överflödiga och nästan lite ”B”… Jag ska som sagt inte gå in på vad/vilka det var, men ibland så tänkte jag verkligen ”… vad/hur tänkte de nu???…” och det var inte långt ifrån att jag tog upp skämskudden.
Jag tyckte ändå att filmen hade en intressant ide vilket är A & O i en science fictionfilm. Detta, plus de positiva delarna nämnda i stycket ovan gjorde att den här filmen faktiskt når upp till en svaaag 4:a.
Men frågar ni mig så tycker jag att detta är en av Nolans svagaste verk.
(förstår ni då hur bra jag tycker att hans filmer är…? :))
En annan fråga är: Vad tyckte ni som sett filmen? Handlade den om rymden eller…?… 🙂Interstellar 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *