Nightcrawler recension GGGG (inkl video)

Nightcrawler 3

Produktionsår 2014
Betyg GGGG
Namn Nightcrawler
Genre Thriller
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Jake Gyllenhaal, Rene Russo och Bill Paxton.
Regissör Dan Gilroy
Längd 1h 50min

Louis Blom är en målmedveten man utan samvetskval som är övertygad om att han kan bli vad han vill i livet.
Efter att ha bevittnat en tragisk trafikolycka bestämmer han sig för att försöka försörja sig som ”brottsjournalist”.
Och i LA finns det mycket att filma…
Vad roligt att se Jake Gyllenhaal göra en sån här typ av roll!

Först vill jag bara säga att jag använder ordet ”journalist” med stor reservation 🙂 i det här fallet betyder ordet journalist att Louis Blom försörjer sig genom att filma olycksplatser samt brottsplatser för att sedan sälja materialet till tv… En modern tolkning av Jude Laws rollfigur i filmen ”Road to Perdition” (med viss modifikation).
Det är det bästa sättet att beskriva Jake Gyllenhaal rollfigur även om ”Nightcrawler” utspelar sig i nutid med allt vad det innebär..

Det roligaste med den ”Nightcrawler” var, för mig i alla fall att se Jake Gyllenhaal ”go at it!” Han spelade sin rollfigur väldigt väl och jag tror inte att jag sett honom såhär utflippad i någon film tidigare 🙂
Jag skulle vilja säga att den här filmen var en blandad kompott med många olika ingredienser.
Dels så innehöll ”NIghtcrawler en del riktigt svart humor samtidigt som att den slog an en lite seriösare sträng som fick mig att reflektera över dagens samhälle och vad vi matas av och ser på tv idag.
Allt var även väldigt välgjort och filmen tog sig verkligen tid att bygga upp en stämning och en atmosfär som jag inte ser så ofta i filmer som produceras idag.

Jag skulle vilja sammanfatta ”Nightcrawler” med att säga att den var som Jane Gyllenhaals rollfigur: skruvad och läskig. De övriga aktörerna/aktörskorna var även de riktigt bra och förutom Jake Gyllenhaal så tyckte jag att Ria Ahmed stack ut på ett positivt sätt.
Med alla ovannämnda moment så var ”Nightcrawler” en film som skiljer sig från mängden och som verkligen hölls ihop av Jake Gyllenhaals rollfigur.
Detta var Dan Gilroys långfilmsregidebut och jag måste säga att han lyckades riktigt bra!
Nightcrawler 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *