Foxcatcher Recension GGGG (inkl video)

FOXCATCHER

Produktionsår 2014
Betyg GGGG
Namn Foxcatcher
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Channing Tatum, Mark Ruffalo och Steve Carell.
Regissör Bennet Miller
Längd 2h 10min

Bröderna Mark och David Shultz förbereder sig för de olympiska spelen i Seoul 1988.
De har båda varsin OS-medalj i brottning från de olympiska spelen 1984 och de är fast beslutna att lyckas.
Hela deras utgångsläge förändras när de blir kontaktade av multimiljonären John E. Du Pont som erbjuder dem att träna i Team Foxcatchers lyxiga lokaler med allt vad det innebär…
Channing Tatums bästa skådespelarinsats hittills!

Jag kan ha fel, men det känns som att det är under den här perioden (December och Januari) som de riktigt tunga dramafilmerna dyker upp och att det är under den här tiden som filmbolagen släpper sina tänkta oscarskandidatsfilmer. Detta är en period som jag gillar för det är ofta nu som det dyker upp filmer med det där ”lilla extra” som ofta bygger på sanna historier.
”Foxcatcher” var exakt en sån film även om den innehöll några frågetecken.

Skådespeleriet var riktigt bra från alla inblandade och det kändes verkligen som att personerna de gestaltade var/är verkliga personer.
Channing Tatum och Mark Ruffalo hade verkligen fått till olikheterna som personifierade deras karaktärer och ändå fått till den här ”broderliga” känslan där den äldre brodern fått ägna sitt liv åt att ta hand och ta ansvar för den yngre.
Dessa två överskuggades dock av Steve Carell som gestaltade sin rollfigur fantastiskt. På grund av filmens handling kommer jag inte skriva mer om Steve Carells karaktär förutom att han gjorde den fantastiskt.
En annan positiv överraskning var att ”Foxcatcher” inte föll i ”Rocky-fallgropen” med varken överdrivna träningsmontage eller osannolika vändningar, utan filmen var ganska lågmäld och upplevdes av mig som ganska krass vilket jag gillade skarpt.

Det enda lilla som jag har att anmärka på var att filmen stundtals kunde kännas lite för långsam i sitt tempo och jag beskriver detta närmare i min videorecension men det kändes ibland som att ”Foxcatcher” fick ta ny sats under ett par tillfällen under filmen vilket ledde till att flödet blev lite haltande. Detta gjorde att det blev lite svårt att följa med i tidscykeln då det ibland kändes som att det var nästa höst fast det i själva verket gått 5-7 år och det blev ibland lite svårt att hålla koll på ”när” filmen befann sig.

Dessa negativa punkter tycker jag dock vägs över av en, oftast välregisserad film med fantastiska skådespelarinsater.

Vad tycker ni som sett ”Foxcatcher”?

Foxcatcher 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *