Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Juno Recension DVD GGGG

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Juno 3

Produktionsår 2007
Betyg GGGG
Namn Juno
Genre Komedi/Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Ellen Page, Michael Cera och Jennifer Garner.
Regissör Jason Reitman
Längd 1h 34min

Den unge Juno MacGuffs tillvaro vänds upp och ner när hon efter en passionerad natt upptäcker att hon är gravid.
Den 16 åriga Juno bestämmer sig för att föda barnet och sedan adoptera bort det.
Och så börjar en ny krävande men samtidigt spännande period i Junos liv där hon inte bara har graviditeten och skolan att fokusera på, utan hon ska även finna de perfekta adoptivföräldrarna…
En väldigt fräsch och fin film med bra skådespeleri.

På ett väldigt fräscht och underhållande vis får vi följa den här unga tjejen och se hur hon tacklar en oplanerad graviditet, samtidigt som hon konfronterar både den dåvarande pojkvännen och hennes egen pappa och styvmmma.
Alla skådespelerskor och skådespelare är väldigt bra och även om alla gestaltar väldigt tydliga rollfigurer med starka karaktärsdrag så blir de aldrig karikatyrer. Utan det känns verkligen som riktiga människor som finns ibland oss, lever som vanligt och kanske det viktigaste: det kändes som personer som jag verkligen skulle vilja lära känna!

Det är framför allt Ellen Pages karaktär Juno som är rolig att följa och de har verkligen lyckats med att skriva hennes dialog på ett sätt som får Juno att framstå som en riktigt smart tjej som vågar att ta för sig av allt. Hennes rappa repliker och extroverta beteende står i kontrast mot beteendet hos de andra karaktärerna.
Utan att gå in på det alltför mycket så vill jag även understryka relationen mellan Jennifer Garners och Jason Batemans karaktärer. De gestaltar dem väldigt bra och håller allt på precis rätt nivå för att man ska förstå att de har en ganska spänd relation utan att avslöja vad det är som gör den så spänd.

Nu eftersom att jag såg den här filmen 7 år efter att den kom så är det ju självklart att den påminner om andra filmer som jag sett. Till exempel så tycker jag att den har vissa likheter med ”500 Days of Summer” och ”People like us”, två filmer som är ganska olika varandra men som inspirerats av ”Juno” på deras egna små vis 🙂
”Juno” är en bra film med mycket charm, värme och kärlek.Juno 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *