De 6 sämsta filmerna 2014 (inkl video)

Då var det dags att lista de sämsta filmerna från 2014. Jag har valt ut 6 höjdare…
Först och främst vill jag klargöra reglerna:
I den här listan kommer jag endast att lista filmer som producerats under 2014.
Detta innebär att filmer som jag såg i i början av 2014 som i själva verket producerats under 2013 inte räknats med.
Sen så är det ju så att jag inte hunnit se alla dåliga filmer i år, så listan kan bli en aningens missvisande på grund av detta.
Men vi kör igång!

På plats nummer 6:
Taken 3 (Recension kommer snart)
Det som var så enormt deprimerande med den här filmen var att Taken 1 faktiskt var en rolig och underhållande, om än på gränsen till overklig actionfilm. Taken 2 var sämre och i Taken 3 hade man nu tagit overklighetsfaktorn till nya höjder… Om ni räknar de tillfällen då huvudkaraktären borde ha dött, men ändå klarade sig, så kommer ni att förstå vad jag menar… Sen så var karaktärerna riktigt tråkiga stereotyper utan kärna eller kärlek.
Att det har gått utför på det sättet känns som ett oerhört slöseri med talang, eftersom det inte är något fel på huvudrollsinnehavarna i trilogin.
”Taken 3” borde egentligen hetat ”Murdered” då det inte alls handlar om någon som blir ”tagen” någonstans… Men att ”All ends here” var ju i alla fall skönt.

På plats nummer 5:
Into the Storm (läs/se recension här)
Den här filmen var egentligen en remake av filmen ”Twister” som kom i mitten av 90-talet. Dock fanns ett par saker som skiljde ”Into the Storm” från originalet: Allting!
De logiska luckorna i ”Into the Storm” var riktigt irriterande. För det första så var vissa scener filmade med en handycam, men det var ingen av karaktärerna som filmade…? För det andra så utspelade sig filmen i en småstad, men ett stenkast därifrån låg den största flygplatsen jag någonsin sett…?
Förutom att man misslyckats med logiken så var karaktärerna riktigt träiga och även om man satsat på skådisar från div storfilmer så som exempelvis Thorin of Oakenshield, från Hobbitfilmerna, så föll Into the Storm pladask i backen…

På plats nummer 4:
Winters Tale (läs/se recension här)
Den här filmen handlade om allt… Tidsresor/kraftfält/demoner/djävulen och vita flygande hästar som man ibland kallade för hundar…?
Allt detta var förpackat i en sliskig förpackning där det kändes som att inte ens skådisarna förstod riktigt vad de höll på med.
Det som skulle föreställa relationer blev bara pinsamt och det kändes verkligen som att alla inblandade insåg hur kasst allt var…
Jag kan fortfarande inte förstå eller beskriva filmens handling, hur mycket jag än skulle vilja.

På plats nummer 3:
A Million Ways to Die in the West (läs/se recension här)
En komisk historia om hur det var att leva och dö i vilda western.
Jag vet, det låter som en rolig ide, men filmen var allt annat än rolig.
Regissören Seth MacFarlane (som även spelade huvudrollen) hade tidigare lyckades ganska bra med att regissera filmen ”Ted”, men för AMWtDitW blev det som sagt platt fall.
Skämten bestod till största delen av kiss-och-bajs-humor och när de skämten tog slut lade man till lite ”prutt”… … …
Förutom den existerande ickehumorn så passade Seth MacFarlane inte alls till att spela huvudrollen i den här filmen, han kändes helt mal placé.
Jag frågade mig själv varför skådespelerskor som Charlize Theron och skådespelare som Liam Neeson hade tackat ja till att vara med i den här filmen…
Det bästa i filmen var rolltolkningen från Neil Patrick Harris, men det räckte inte för att rädda helheten.

På Plats nummer 2:
Pompei (läs/se recension här)
Att inleda filmen med de fina och autentiska bilderna av de avgjutningar av offren som dog under vulkanutbrottet, var väldigt fint tycker jag.
Men att sedan följa upp med de här typen av film var rent förkastligt!
Ingenting i filmen kändes äkta. Alla såg ut som fotomodeller och även om de egentligen var duktiga skådisar så kändes det som att de inte hade någon koll på vad de höll på med i den här produktionen. Mitt i alltihop har vi även Kiefer Sutherland i rollen som den här filmens huvudskurk och det var pinsamt dåligt. Med en dialekt från jag vet inte var och riktigt konstiga vindruvsritualer sänkte Kiefer Sutherland ”Pompei” till en inte tidigare skådad nivå 2014…

På Plats nummer 1:
300: Rise of an Empire (se/läs recension här)
Fy faan…
Det kanske var det att den här filmen även blev en enorm besvikelse, som gjorde att den för mig tog hem förstaplatsen på denna prestigefyllda lista. Men oavsett anledning så var detta det sämsta jag sett under 2014.
Skådespeleriet var nästintill obefintligt.
Det stod en massa inoljade och vältränade snubbar på en båt och skrek på varandra iförda läderskjorts och låtsassvärd.
Egentligen älskar jag den här typen av filmer (Gladiator och 300) men den här filmen dög inte till mycket. Dialogen bestod av långa ordspråk och talesätt utan någon direkt mening,  bara en massa tomma konstateranden som gjorde mig än mer irriterad.
Man väljer så att bryta av denna handling med en sensuell scen i mitten av filmen som var  tajmad och utförd på ett så otroligt absurt sätt att tron och hoppet om den här filmen gick i stupet för alltid.
Sämst sämst sämst!

Vilka filmer var era absoluta bottennapp under 2014?
Lämna gärna en kommentar, det är alltid roligt att diskutera.
Då kommer jag även förklara varför filmer som ”Turtles” och ”Transformers 4” INTE hamnade på min lista och varför de inte hör hemma där 🙂

Ser fram emot ett härligt filmår 2015!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *