Big Hero 6 GGG+ (inkl video)

Big hero 4

Produktionsår 2014
Betyg GGG+
Namn Big Hero 6
Genre Animerat/familjefilm
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Scott Adsit, Ryan Potter och Daniel Henney.
Regissör Don Hall och Chris Williams.
Längd 1h 40min

Hiro Hamada är en ung kille som älskar teknik och vetenskap.
Tyvärr så slänger han bort sin talang och dyrbara tid genom att delta i robotturneringar där deltagarna bygger robotar som sedan ska slåss tills bara en står fungerande kvar.
Hiros äldre bror Tadashi gör allt han kan för att få Hiro att börja på skolan där ha själv går, en skola som Tadashi valt att kalla för: Nördskolan.
efter en rad händelser beslutar Giro sig för att börja på skolan och sluta upp med skolans andra elever för att börja använda sin kunskap till att göra gott.
En fin film i klassiks Disneystil.

”Big Hero 6” utspelar sig i staden San Fransokyo (helt klockrent :))
Staden är väldigt detaljrik och jag gillade verkligen upplägget och det kändes som en stad som jag gärna skulle strosa omkring i själv 🙂
Alla de ”vanliga” Disneymomenten fanns i filmen dvs. karaktärerna var älskvärda, filmen var välgjord med bra musik och röstskådisar.

Det som fick den här filmen att urskilja sig från mängden av animerade filmer för mig var dels att man valt att hålla en av huvudkaraktärerna vid namn Byaman på helt lagom nivå.
Bayman var både rolig, seriös, skräckinjagande och söt vid precis rätt tidpunkter i filmen.
Även relationen mellan Hiro och Tadashi var väldigt fin och trots att filmen är en barnfilm skulle jag vilja beskriva den relationen som en vuxenrelation, något som de fått till på ett riktigt bra sätt.
Även musiken utmärkte sig för mig.
Det var inte de vanliga, smäktande stråkarna utan ett lite annorlunda arr som gjorde att vissa sekvenser verkligen lyftes till ”Marvelhjälte-sekvenser”.

Jag tänker inte gå in på exakt vad det var som drog ner filmen för mig, men det var ett moment i slutet som jag inte gillade. Det kändes iom det momentet som att man tog en ståndpunkt i filmen som jag inte riktigt höll med om.
Detta gjorde att filmen halkade ner minst 1 G vilket var synd för jag gillade verkligen ”Big Hero 6” i övrigt.

Big Hero 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *