Fifty Shades of Grey Recension GGG- (inkl video)

Fifty Shades of grey 3

Produktionsår 2015
Betyg GGG-
Namn Fifty Shades of Grey
Genre Drama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Dakota Johnson och Jamie Dornan.
Regissör Sam Taylor-Johnson
Längd 2h

På grund av att hennes kollega blir hastigt sjuk går Anastasia Steele med på att intervjua Mångmiljardären Christian Grey i hennes väns ställe.
Föga anar Anastasia att mötet med Christian kommer förändra hennes liv för all framtid…
Hm.. ja… vad ska man säga…

Innan jag går in på hela ”så här tyckte jag om filmen/vinklingen och allt” så vill jag bara skriva följande:
Filmen bygger på en bok och boken är skriven av författarinnan Erika Leonard James född 1963.
Filmen är regisserad av regissörskan Sam Taylor-Johnson som är född 1967 och gift med skådespelaren Aaron Taylor Johnson (känd från Kickas-filmerna) som är född 1990.
Filmen är klippt av Anne V. Coates en kvinna som har varit i branschen sedan 50-talet. Anne V. Coates är född 1925 och har vunnit en Oscar och fått massa nomineringar 🙂

Jag var helt övertygad om att den här filmen skulle gå i ”Da-Vinci-koden-fällan”.
Vad det innebär är att man släpper en film som baseras på en bok direkt efter att boken har slagit igenom och istället för att försöka göra en bra film anpassad till hur man skildrar en historia i en film, så hoppas man endast på att momentum:et som boken dragit igång även kommer att gynna filmen.

Ovilligt måste jag nog erkänna att det inte var riktigt så illa…
Jag vet inte, men jag har hört många som tyckte att dialogen var taffligt skriven och det kan jag hålla med om. Däremot så tyckte jag att det taffliga passade in i den något skumma historien och dess karaktärer.
Sen så tyckte jag även att huvudrollinnehavaren samt huvudrollinnehaverskan inte var fullt så dåliga som alla sagt, utan det kändes faktiskt som att de gjorde vad de kunde med den ganska tunna och konstiga historien.

Sammanfattningsvis så tyckte jag att den här filmen framför allt var en trogen tolkning av boken (som jag faktiskt har läst :)). Men däremot så var inte boken tillräckligt bra för att förtjäna all uppmärksamhet och fokus som den fått.
Detta ledde ju då följaktligen till att en ganska kass bok blev en ganska kass (eller ok) film, vilket inte var så konstigt egentligen.

Vad tyckte ni som läst boken/sett filmen?Fifty Shades of grey 2

4 svar

 1. Det här var bland de sämsta filmer jag sett. Efter att ha läst böckerna så är detta en oerhörd förlust. Tycker att filmen var grå, tråkig och hade ingen charm.
  Det fanns ingen poesi i filmen bara att de ville tjäna pengar 🙁

  1. Vad skönt att filmen var ”grå” 😛 nä skämt åsido 🙂
   Jag tror att det var exakt så jag kände när jag såg Da Vincikoden. Plus att jag tyckte inte att boken var så bra så mina förväntningar var inte så höga vilket gjorde att fallet inte blev så långt 🙂

   Vad tyckte du förresten om ”Seventh Son”?:P

 2. Jag har ingen som helst lust att se den här filmen efter alla sågningar som har gjorts, och det känns bara som ett försök att tjäna pengar på en bok som har sålt bra. Vilket i sig också är förvånande.

  1. Jag har full förståelse för att du känner så 🙂
   Jag ville se filmen mycket för att jag ville se hur de valt att lösa vissa stycken i boken.
   Tror inte att jag hade varit så intresserad om jag inte läst boken 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *