Kingman: The Secret Service Recension GG- (inkl video)

The Secret Service KSS_JB_D01_00106.tif

Produktionsår 2014
Betyg GG-
Namn Kingsman: The Secret Service
Genre Actionkomedi
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Colin Firth, Taron Egerton och Samuel L Jackson
Regissör Matthew Vaughn
Längd 2h

Eggsy har växt upp utan sin far och under ganska svåra förhålladen.
Som 20-åring har han blivit arresterad 13 ggr och han är övertygad om att han har sin väg utstakad för sig.
Plötsligt får han oväntad hjälp av en man som han aldrig träffat förut och i samband med detta får han även en möjlighet att ta tag i sitt liv och styra i rätt riktning. Dock inte en helt ”ofarlig” riktning…
Nja… parodiversion av James Bond… Nja…

Jag gillar verkligen när skådespelare/spelerskor testar nya grejer, och att Colin Firth skulle spela Bondliknande karaktär i en film med spektakulära actionscener och syrliga ”hjältekommentarer” fanns inte på min karta. Förrän nu 🙂

Trots denna lite positiva punkt så var det inte så mycket mer som var bra med filmen.
Att de nu gjort en film som driver med James Bond på samma sätt som Scary Movie-filmerna driver med skräckgenren är väl ok. Dock så hade jag kanske hoppats på att det skulle bli en bättre film… Även om det fanns korta och få ögonblick där de tog en paus från allt fjanteri och körde en lite mer seriös ådra räckte det inte riktigt till för att lyfta filmen till den nivå som jag hade hoppats på.

Allt var ändå nästan ok, trots att filmen var en blandning av filmer jag inte riktigt gillar (Johnny English, Spy Kids och Spy hard) så skrattade jag till ibland. Under filmen drevs det en hel del med skandinaver och då framförallt svenskar. Allting kändes som sagt nästan ok eller i alla fall uthärdligt om det inte hade varit för slutklämmen… Utan att säga vad slutklämmen var kan jag säga att jag förstår varför de hade med den eller i alla fall hur de tänkte, men för mig var det droppen som fick bägaren att rinna över…
De ville liksom driva med de väldigt sexistiska slutscenerna från, framför allt de äldre Bondfilmerna, men det slog helt fel för mig.

Den här filmen var stundtals underhållande, men jag blev alldeles för förolämpad av dumheten och de sexistiska inslagen för att filmen skulle bli bra… Om den här filmen hade varit en parodi på de gamla bonfilmerna på samma sätt som ”Kick Ass 1 & 2” är parodier på de oerhört framgångsrika superhjältefilmerna hade det nog blivit bättre… Men nu blev jag bara sur och provocerad. Vad tyckte ni om Kingsmen: Secret service?

KSS_JB_D27_02661.CR2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *